5
Mayıs
2024
Pazar
ŞANLIURFA

Birecik'te eğitime destek

Birecik ilçe Belediyesi tarafından 2007-2008 eğitim ve öğretim yılında bin 300 adet ayakkabı ve bin öğrenciye çeşitli kırtasiye yardımı yapıldı.

Belediye Başkanı A.Kadir Yüksel, yardımlarının 2008-2009 eğitim ve öğretim yılında da devam edeceğini söyledi.

Birecik Belediye Başkanlığı her yıl olduğu gibi 2007-2008 öğretim yılında eğitime tam destek verdi. Bu kapsamda ilköğretimde okuyan bin öğrenciye çantasıyla birlikte içerisinde kırtasiye malzemelerinin bulunduğu bir set dağıtıldı. Bir hayırseverin belediyeye dağıtılmak üzere gönderdiği bin 300 çift ayakkabı maddi durumu iyi olmayan ilköğretim öğrencilere dağıtıldı.

Birecik Belediye Başkanı A. Kadir Yüksel, 2008-2009 eğitim ve öğretim yılında da eğitime desteklerinin süreceğini belirterek, "Belediyemizin eğitime yaptığı destek bunlarla sınırlı olmadı. Cumhuriyet Mahallesi’nde bulunan ilköğretim okulunun giriş kısmının genişletilmesi için bir ev istimlak edilerek okulun bahçesine dahil edildi. Bir çok okulumuzun bahçe ve peyzaj düzenlemesi belediyemizce yapıldı. Birecik'te üniversiteyi kazanmış olan 100 öğrencimize düzenli olarak burs bağlandı" dedi.

Belediye Başkanı Yüksel, belediyelerin asli görevlerinin sadece yol, kaldırım ve alt yapı çalışması olmadığını her fırsatta dile getirdiğini kaydederek, bu tür sosyal faaliyetlere belediye olarak önem verdiklerini bu yardımların her geçen yıl artacağını dile getirdi. Başkan Yüksel, eğitime yardım için ayrıca, Sağlık Meslek Lisesi’nin bahçe tanziminde kilit taşı yardımının yapıldığını kaydetti.

Yüksel, "İmam Hatip Lisesi çevre düzenlemesine destek olundu. Bahçe tanzimi için gerekli kilit taşı yapım işi belediyemizce karşılanmıştır. Yunus Emre İlköğretim Okulu’nun bahçe düzenlemelerine destek olunmuş, bahçenin duvar ve saha betonlaması belediyemizce yapılmıştır.Cumhuriyet İlköğretim Okulu’nun önü kamulaştırılarak açılmış, okulun yanında bulunan belediyemize ait arsa okula verilmiştir. Fevzi Paşa İlköğretim Okulu’nun belediyemize ait olan parseli Milli Eğitim Müdürlüğü’ne verilmiştir. Yatılı Bölge Okulu için futbol sahası yapımında malzeme ve işçilik desteği sağlanmıştır. Birecik Ana Okulu için ihtiyaç duyulan 40 kişilik öğrenci dolapları belediyemizce yapılmıştır. 100. Yıl İlköğretim Okulu’nun bahçe düzenlemesi için gerekli kilit taşı yapımı belediyemizce yapılmıştır. Adliye Lojmanları bahçe düzenlemesi çalışmaları için gerekli çimlendirme pergola ve kilit taşları belediyemizce yapılmıştır. Adliye binasının onarım çalışmalarına katkı sağlanmıştır. Yeni Jandarma karakolunun çevre tanzimi çimlendirmesi belediyemizce yapılmıştır. Askerlik Şubesi bahçe tanziminde gerekli çimlendirme işlemleri belediyemizce yapılmıştır. Geçen yıl Ekim ayı içersinde Emin Saygı İlköğretim Okulu’na 1 adet park yapılmıştır. Yine geçen yıl Ekim ayı içersinde Karşıyaka Ali Karaata Lisesi ve Ali Karaata İlköğretim okullarına 2 adet park yapılmıştır. Kurtuluş Mahallesi Yeşildağ mevkiinde bulunan belediyemize ait arsa düzenlenerek okul yapımı için Milli Eğitim Müdürlüğü’ne bağışlanmıştır" diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 1 Eylül 2008 Pazartesi 11:44:34


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?