3
Mayıs
2024
Cuma
ŞANLIURFA

Birecik'te kanlı pusu!

Şanlıurfa'nın Birecik İlçesi'nde, bayram ziyaretine gelen yakınları ile tarlaya giden 3'ü kardeş 5 kişiye uzun namlulu silahlarla ateş açıldı. Saldırıda, 36 yaşındaki Metin Özgenç ölürken 4 kişi yaralandı.

Olay, bugün saat 10.00 sıralarında Birecik'e bağlı Diktepe Köyü'nde meydana geldi. İddiaya göre, 42 yaşındaki Süleyman, 33 yaşındaki Mehmet ve 21 yaşındaki Müslüm Murat kardeşler, bayram ziyareti için köye gelen enişteleri Metin Özgenç ve akrabaları 33 yaşındaki Ömer Can ile birlikte dolaşmaya çıktı. Evden çıkan 5 kişi, köyün 2 kilometre dışındaki tarlaya gitmek üzere yürümeye başladı.

Tarlaya yaklaşan 5 kişi, daha önce Murat ailesinin tarla sulama konusu nedeniyle aralarında husumet bulunan Aslan ailesi fertlerine ait tarladan geçtikleri sırada, bölgede daha önce pusu kuran kişiler tarafından çapraz ateşe tutuldu. Birbiri ardına ateşlenen uzun namlulu Kalaşnikof silahlardan çıkan mermilere hedef olan 5 kişi kanlar içerisinde yere yığılırken, saldırganlar kaçtı. Silah sesleri üzerine araziye gelenler kanlar içerisinde buldukları 5 kişiyi özel otomobiller ile Birecik Devlet Hastanesi’ne götürdü.

Hastaneye getirilen yaralılardan Metin Özgenç kurtarılamadı. Diğer 4 kişinin tedavisine başlandı. Hayati tehlikesi bulunan Süleyman Murat ameliyata alınırken, olayı duyan Murat ailesinin çok sayıda yakını ise Birecik Devlet Hastanesi'ne geldi. Burada Metin Özgenç'in öldüğünü duyan yakınları sinir krizi geçirip ağıt yakarken, çok sayıda jandarma ve polis hastane bahçesinde güvenlik önlemi aldı. Murat ailesinin yakınları ve yaralıların ifadeleri doğrultusunda jandarma, saldırıyla ilgili suçlanan Aslan ailesi fertlerinin yakalanması için çalışma başlattı. Uandarma, yeni bir saldırı ve çatışma olasılığına karşı Diktepe Köyü’nde geniş güvenlik önlemi aldı. Olayla ilgili soruşturma sürdürülüyor.

 

...
Yayın Tarihi : 18 Kasım 2010 Perşembe 16:01:18


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?