5
Mayıs
2024
Pazar
ŞANLIURFA

Birecik'te kurs protokolü imzalandı

Birecik ilçesinde yapılacak olan Bedriye-Mehmet Ali Uğur Meslek Edindirme Kurs Merkezi'nin imza protokolü Şanlıurfa Valiliği'nde Vali Yusuf Yavaşçan ve hayırsever işadamı Müslüm Fincan arasında imzalandı.

Valilik makamında gerçekleştirilen imza protokolüne, Birecik İlçe Kaymakamı Tuncay Sonel ve Şanlıurfa İl Milli Eğitim Müdürü Hanifi Şahin katıldı. Şanlıurfa Valisi Yusuf Yavaşçan, Müslüm Fincan'ın İstanbul'da elde ettiği kazancının bir kısmı ile memleketine hizmet eden değerli bir hayırsever olduğunu ve daha önce de bir okul yaptırdığını söyledi. Bu okulun inşaatının bitmek üzere olduğunu belirten Vali Yavaşcan, okulun önümüzdeki eylül ayı içerisinde eğitim öğretime açılacağını bildirdi. Vali Yusuf Yavaşcan, bu okulun ilçenin ciddi bir ihtiyacını karşılayacağını belirterek, "Kendileri ile daha önce temel atma törenleri ve protokollerde bir araya gelmiştim. İnşallah önümüzdeki dönemlerde de okulun açılışında bir araya geleceğiz" dedi.

Vali Yavaşcan, Müslüm Fincan'ın dayısı ve yengesi adına bir meslek edindirme kurs merkezi açmak için çalıştığını, bununla ilgili protokol imzalamak üzere bir araya geldiklerini kaydederek, "Bu iki katlı bir merkez olacak. Alt katta atölyeler, üst katta kurslar olacak. Halıcılık, bilgisayar anne eğitimi ve bir takım kurslar olacak. Alttaki atölyelerde 20 engelli vatandaşımıza iş imkânı sağlanacak. Bu konuda Birecik ilçemizde ciddi bir ihtiyaç daha karşılanmış olacak. Meslek Edindirme Kurs Merkezi’nin Birecik'e, Şanlıurfa'ya ve memleketimize hayırlı olmasını diliyorum. Bu konuda katkıları ile bize büyük destek veren ve meslek edindirme merkezinin yapılmasını sağlayacak olan Müslüm Fincan'a huzurlarınızda teşekkür ediyorum. Tabii ki bu konuda girişimde bulunan Birecik Kaymakamı sayın Tuncay Sonel'e de teşekkür ediyorum" şeklinde konuştu.

Altı ay içersinde tamamlanması planlanan ve 100 bin YTL' ye yaptırılacak olan Bedriye-Mehmet Ali Uğur Meslek Edindirme Kurs Merkezi 2 katlı olarak 1 Atölye ve 4 derslik olarak inşa edileceği belirtildi.

İHA
Yayın Tarihi : 25 Ağustos 2008 Pazartesi 17:54:08


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?