5
Mayıs
2024
Pazar
ŞANLIURFA

Birecik'te kuru simite paydos

Birecik İlçesi'nde 680 öğrenciye Kaymakamlık tarafından öğlen yemeği olarak hergün 3 çeşit sıcak yemek veriliyor.

Birecik Kaymakamlığı, kırsal kesimden ilçe merkezine eğitimlerini sürdürmek için gelen lise öğrencilerine destek olmak için atıl durumda bulunan aşevini faaliyete geçirerek, 680 öğrenciye hergün 3 çeşit sıcak yemek vermeye başladı.

Birecik Kaymakamı Tuncay Sonel, "Özellikle köylerimizden ilçemize öğrenim görmeye gelen gençlerimizin öğlen yemeklerinde mağdur olmamaları için atıl durumdaki aşevi binamızı yeni baştan restore ettirdik.Tüm hijyen kurallarına uygun modern bir mutfak yaptırdık. 3 çeşit sıcak yemek verdiğimiz aşevimiz, maddi durumları elverişsiz tüm öğrencilerimizin hizmetindedir. Amacımız çok zor koşullarda lise öğrenimini sürdüren geleceğimizin teminatı olan gençlerimize biraz olsun katkıda bulunmak, düzenli ve dengeli beslenmelerini sağlayarak onların yalnız olmadıklarını, devletimizin tüm imkanlarıyla her zaman yanlarında olduğunu hissettirmektir" dedi.

Daha önceleri öğlen yemeğinde aldıkları simitle yetinen öğrenciler, Kaymakamlığın hizmete soktuğu aşevinde masalarda oturarak sıcak yemeklerle karınlarını doyuruyorlar. Çevre köylerden ilçe merkezine lise eğitimi için gelen dar gelirli ailelerin çocukları, öğlen yemek sorunlarının çözüldüğünü belirterek, "Sabah erken saatlerde köyden ilçe merkezine geliyoruz. Maddi durumumuz iyi olmadığı için öğlenleri yemek yiyemiyorduk. Karnımızı aldığımız bir kuru simitle doyurmaya çalışıyorduk. Ekmek arası bir şeyler almak istesek, köye yaya gidip gelmek zorunda kalacağımız için bunu yapmıyorduk. Aşevi sayesinde sıcak yemek yeme şansına sahip olduk" dediler.

İHA
Yayın Tarihi : 6 Aralık 2007 Perşembe 13:55:00


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?