5
Mayıs
2024
Pazar
ŞANLIURFA

Birecik'te kütüphaneye ilgi büyük

Şanlıurfa'nın Birecik ilçesi Bağlarbaşı İlköğretim Okulu Kütüphanesini bir ayda 766 kişi ziyaret etti.

Birecik Bağlarbaşı İlköğretim Okulunda her gün açık olan kütüphaneye Bağlarbaşı Mahalle öğrencileri ve çevre köylerden öğrenciler ödevlerini yapmanın yanı sıra ödünç kitap da alıyorlar. Kütüphanecilik Kulübü Başkanı ve Türkçe öğretmeni Songül Karataş'ın sorumluluğundaki kütüphane daha önceleri iki gün açık iken, yoğun talepten dolayı hafta içi her gün kütüphane halkın hizmetine sunuluyor.
Okul Müdürü Mustafa Demir, "Okulumuz taşımalı bir ilköğretim okulu olduğu için çevre köylerden de okulumuza öğrenim görmeye gelen öğrencilerimiz var. Kütüphanemizi daha aktif bir duruma getirmek için çevre illerimizden okullardan kitap bağışında bulunmaları için öğrencilerimiz tarafından mektup yazıldı.Yardımsever okullar okulumuza kitap bağışında bulundular. Birecik Kaymakamlığı da kütüphanemize kitap verdi. Ayrıca her zaman okulumuza desteğini esirgemeyen Birecik Barajı Anonim Şirketi Genel Müdürü Sami Sevinç ve Dr. Mehmet Oğuz Hengirmen de kütüphanemize kitap bağışında bulundu. Okul Müdürü olarak Kütüphanemizde kitap bağışında bulunan herkese teşekkür ederim" diye konuştu.

Köy sakinlerinden Ş. Müslüm Örün, kütüphanenin çocuklar için çok faydalı olduğunu belirterek, "Bağlarbaşı İlköğretim Okulunda 10 çocuğum okumaktadır. Çocuklarım eskiden Birecik ilçesindeki kütüphaneye giderek, ödevlerini yapıyorlardı.Gerek ulaşım gerekse zaman kaybı oluyordu. Ama şimdi hafta içi her gün Bağlarbaşı Kütüphanesi açık oluyor. Öğretmen kontrolünde çocuklarımız hem ödünç kitap alıyorlar hem de ödevlerini sıcak bir ortamda yapıyorlar. Ayrıca okul Müdürü Mustafa Demir her ay en çok kitap okuyan velilere ve öğrencilere sürpriz hediyeler vermektedir. Geçen ocak ayında 8-B sınıfından kızım Tuba en çok kitap okuyan öğrenci seçildi ve ödülünü törenle aldı. Okul Müdürümüz Mustafa Demir'e bu güzel hizmetlerinden dolayı teşekkür ederim" dedi

iha
Yayın Tarihi : 25 Şubat 2009 Çarşamba 10:29:17


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?