5
Mayıs
2024
Pazar
ŞANLIURFA

Birecik'te okul açılışları

Birecik ilçesinde işadamı Ali Kartaata'nın yaptırdığı bir ilkokul ve bir lisenin açılışı bugün düzenlenen törenle yapıldı.

Açılışa Şanlıurfa Valisi Yusuf Yavaçcan, Şanlıurfa Belediye Başkanı Ahmet Eşref Fakıbaba, eski Başbakan Yardımcısı Hikmet Çetin, Olağanüstü Hal Bölge Valisi (OHAL) Diyarbakır eski Valisi Hayri Kozakçıoğlu, Birecik Kaymakamı Tuncay Sonel, Birecik Belediye Başkanı Abdulkadir Yüksel ile işadamı Ali Karaata ve vatandaşlar katıldı. Birecikli vatandaşların ve Kaymakam Tuncay Sonel'in omzunda taşıdığı işadamı Karaata çok duygulandığını kaydetti.

Açılışta bir konuşma yapan Şanlıurfa Valisi Yusuf Yavaşcan, okulu yaptıran hayırsever işadamına minnet ve şükranlarını sunduklarını belirterek, "Devletin yetişemediği yerlerde memleketini seven hayırseverlerin yaptığı bu tür katkılar bizleri gerçekten onurlandırıyor. Her iki okulun yapımında da büyük çaba gösteren ve bizzat ilgilenen Kaymakam Sonel'e teşekkür ediyorum. Hayırseverimizin bağışlamış olduğu 1 milyon 100 bin dolarlık bağış, herkesin gördüğü gibi yarınımızın geleceği olan çocuklarımızın eğitimine en iyi şekilde kullanılıyor. Yapılan iki okul ihale yolu ile yapılsaydı 3 milyon 400 bin dolara mal olacaktı. Ancak Birecik Kaymakamı Tuncay Sonel'in ihale yolu ile değil, Kaymakamlık olarak kendileri yaptırdığı için 1 milyon 100 bin dolara mal edildi” dedi.

Daha sonra Şanlıurfa Valiliği ve Birecik Kaymakamlığı tarafından okulları yaptıran işadamı Ali Karaata'ya plaket verildi.

.
Yayın Tarihi : 24 Mart 2008 Pazartesi 18:59:23


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?