5
Mayıs
2024
Pazar
ŞANLIURFA

Birecik'te olaysız Nevruz

Baharın gelmesi olarak da bilinen Nevruz kutlamalarında Birecik Kaymakamlığı ve güvenlik güçlerinin aldığı tedbirler sonuç verdi.

Şanlıurfa'nın Birecik ilçesinde Nevruz etkinliklerinin huzur ve sükunet içerisinde kutlanması için Birecik Kaymakamlığı bir dizi güvenlik tedbiri alarak olası muhtemel provokasyonlara engel oldu. Özellikle Nevruz kutlamalarının yapılacağı alana yakın yerlerde bulunan okullarda öğrenim gören öğrenciler öğlen yemeğine dışarı çıkarılmayarak, Kaymakamlıkça hazırlanan kumanyalar dağıtılarak çocukların çıkması muhtemel olaylara karışması engellendi. Alınan tedbirler arasında binlerce oyuncaklar dağıtılarak çocukların sevincine neden oldu.

Birecikspor Stadı'nda DTP tarafından tertiplenen etkinliklere çok az sayıda vatandaşın katıldığı gözlenirken, zaman zaman bölücü başı Abdullah Öcalan lehine sloganlar atıldı. Birecik Kaymakamlığı ve güvenlik kuvvetlerinin aldığı tedbirlerden ilçe sakinlerinin memnun olduğu kaydedilirken, kutlamalar olaysız bir şekilde tamamlandı.

Daha önceki yıllarda da etkin güvenlik tedbirleri ile gündeme gelen İlçe Kaymakamı Tuncay Sonel, yaptığı açıklamada , "Amacımız çocuklarımızı, öğrencilerimizi ve gençlerimizi terör örgütü yandaşlarının provokasyonlarına ve oyununa alet etmemektir. Nevruz kutlaması adı altında yörede huzuru bozmak isteyen terör örgütü yandaşlarına bu fırsatı vermemek ve mevcut huzurun devamını temin etmek en başlıca görevlerimizdendir. Birecik son yıllarda devlet vatandaş kaynaşması ve dayanışmasıyla ülkemizin en huzurlu ilçelerinden birisi haline gelmiştir. Elbette bu durumdan rahatsızlık duyacak çevreler olacaktır. Bizlerin görevi de tüm vatandaşlarımızın can ve mal güvenliğini tehlikeye düşürecek tüm unsurları ortadan kaldırmaktır. Birecik'te nevruz kutlamaları esnasında çocuklarımızı ve öğrencilerimizi provokasyonlara karşı korumak ve terör örgütünün oyununa alet etmemek için öğle arası yemek vakti nevruz etkinliklerinin yapılacağı futbol sahası civarındaki liselerde ve ilköğretim okullarında öğrenim gören 2 bin 780 öğrenciye ve başlarında bulunan öğretmenlerine Kaymakamlıkça sandviç ve meyve suyu dağıtılmıştır. Ayrıca daha önceden hazırlana 5 bin oyuncak da mahalle aralarına çocuklara dağıtılarak terör örgütü yandaşlarının çocukları ve öğrencileri provoke etmelerinin önü kesilmiştir" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 21 Mart 2008 Cuma 18:11:46


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?