5
Mayıs
2024
Pazar
ŞANLIURFA

Birecik'te SP rüzgarı

29 Mart yerel seçimlerine sayılı günler kala Şanlıurfa'nın Birecik ilçesinde Saadet Partisi'nden (SP) belediye başkan adayı olan Faruk Pınarbaşı seçmenin gözdesi oldu.

29 Mart yerel seçimlerinin Birecik ilçesindeki favori adayları arasında yer alan SP adayı Faruk Pınarbaşı, projeleriyle öne çıkarken, binlerce kişinin katıldığı miting gibi toplantılarla da dikkat çekiyor. Birecik ilçesinin yıllardır hizmet mahrumu olduğunu ifade eden Faruk Pınarbaşı, "Son beş yıllık süre içerisinde Birecik'te hizmetler adeta askıya alınmış, alt yapı ve üst yapıyla ilgili hiçbir çalışma yapılmamıştır. Turizm cenneti olması gereken Birecik maalesef elindeki imkanları kullanamadığı gibi mevcut tabiat harikası yapısının da mezbeleye dönüşmesine adeta göz yumulmuştur. Birecik hizmete susamıştır, Birecikli hizmete susamıştır. İlçemizi 21. yüzyıl standartlarına çıkaracak projelerimiz aynı zamanda ilçedeki hızla artan işsizliğin de çözümünde önemli rol oynayacak, ilçemiz Türkiye'de model ilçe olarak gösterilecektir" dedi.

Birecik ilçesinin kalkınması, gelişmesi ve binlerce gence iş imkanı sağlanması için uygulamaya koyacakları projelerin çok kısa sürede sonuç vereceğini kaydeden Pınarbaşı, "Hedefimiz öncelikle Fırat sahillerini kullanarak Birecik'in bir turizm cenneti, merkezi ve üssü haline getirilmesini sağlamaktır. İlçemizi giriş ve çıkışlarındaki olumsuz görüntülerden kurtarılması ve Birecik'in tarihten gelen saygın yerine ulaştırmak için var gücümüzle çalışacağız. Halkımızın konut ihtiyacının en ucuz maliyetle giderilmesi, eğitim alanındaki yetersizliklerin ortadan kaldırılması, merkezdeki alt yapı sorununun bir an çözülmesi öncelikli yapılacak işler, programımız içerisindedir" diye konuştu.

Birecikliler, ilçelerinin ileri gelen ailelerinden birisi olan Faruk Pınarbaşı'na umut bağladıklarını ve artık gerçek hizmet görmek istediklerini ifade ederek, "İlçemizin öncelikle çöplük görünümünden kurtarılması, tarihi güzelliklerinin ortaya çıkarılması, Fırat nehrinin katma değer olarak ilçe halkına ekonomik katkı sağlaması gerekir. İşsizliğin diz boyu olduğu ilçemizde Gaziantep-Şanlıurfa otobanının da hizmete girmesiyle birlikte yol boyundaki onlarca tesis ve firma da kapanmak zorunda kaldı. Otobanla birlikte artan işsizliğin tek çaresi Faruk Pınarbaşı'nın projeleridir. Pınarbaşı, gençlerimize iş ve aş kapısı açacaktır" dediler.

Seçimlerin en iddialı adayı olarak gösterilen SP'li Faruk Pınarbaşı, neredeyse 24 saat seçmenleriyle görüşerek destek istemeye devam ediyor.
 

iha
Yayın Tarihi : 24 Mart 2009 Salı 09:57:55


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?