5
Mayıs
2024
Pazar
ŞANLIURFA

Birecik'te toplu açılışlar

Birecik ilçesinde hayırsever işadamlarının katkılarıyla yaptırılan ilköğretim okulu, sağlık ocağı, halk eğitim merkezi ve engellilere yönelik meslek edinme merkezinin açılışları bir günde yapılacak.

Birecik İlçe Kaymakamı Tuncay Sonel'in tayininin Trabzon'un Of ilçesine çıkmasının ardından bir süre önce yapılan protokol gereği yapımı tamamlanan 6 kamu binasının açılışı 9 Eylül 2008 tarihinde gerçekleştirilecek. Açılışa Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik'in de katılması bekleniyor.

Şanlıurfalı işadamı Müslüm Fincan tarafından Birecik ilçesinde 14 derslikli Hatice-Sıdıka Fincan İlköğretim Okulu'nun yanı sıra bazı işadamları da Yaylacık köyünde 14 derslik Halil İbrahim Demir İlköğretim Okulu, 12 ek derslik Saadettin-Feyhan Karaata İlköğretim Okulu, Dr. Hüseyin Mirkelam Halk Eğitim Merkezi, Bedriye-Mehmet Ali Uğur Meslek Edinme Merkezi ve Birecik ilçesine bağlı Altınova köyünde Hatice-Saadettin Bilgin Sağlık Ocağı'nı yaptırdı.
Birecik Kaymakamı Tuncay Sonel, okul, sağlık ocağı, meslek edindirme merkezi ve halk eğitim merkezini ilçeye kazandıran hayırsever işadamlarına teşekkür ettiğini söyledi. Sonel, "Yaylacık köyünde yaptırılan 14 derslik okulun ihale bedeli 1 milyon 200 bin YTL iken biz bunu 285 bin YTL'ye, ilçenin Yeşildağ semtinde 14 derslik Hatice-Sıdıka Fincan İlköğretim okulunun ihale bedeli 1 milyon 200 bin YTL iken bunu 285 bin YTL'ye, Saadettin-Feyhan Karaata İlköğretim Okulu'nun bahçesinde 12 ek derslik okul binasının ihale bedeli 1 milyon YTL iken 350 bin YTL'ye, Dr. Hüseyin Mirkelam Halk Eğitim Merkezi'nin ihale bedeli 2 milyon YTL iken 538 bin YTL'ye, Bedriye-Mehmet Ali Uğur Meslek Edindirme Merkezi'nin ihale bedeli 300 bin YTL iken bunu 100 bin YTL'ye ve ilçeye bağlı Altınova köyünde Hatice-Saadettin Bilgin Sağlık Ocağı'nın ihale bedeli 250 bin YTL iken bunu da 128 bin YTL'ye mal ettik. Bu sağlık ocağının yanında 2 lojman bulunuyor" dedi.

Birecik ilçesinde kaldığı 3 yıl içerisinde hiçbir işadamının kendisini kırmadığını hatırlatan Kaymakam Tuncay Sonel, emeği geçen herkese teşekkür ettiğini kaydederek, "İlçemiz yeni ilköğretim okulu, sağlık ocağı, meslek edindirme merkezi ve halk eğitim merkezi kazanmış oldu. Hayırsever işadamı ve yöneticilerimizin katkıları ile yapılan okullarımız, sağlık kuruluşumuz ve eğitim merkezimiz tamamlandı. Hayırlısıyla 9 Eylül günü düzenleyeceğimiz törenlerle açılışını yapacağız. Emeği geçen herkese teşekkür ediyor, diğer iş adamlarımıza da örnek olmasını diliyorum" diye konuştu.

Bu arada, Şanlıurfalı işadamı Müslüm Fincan ise, geldiği Birecik ilçesinde ilçe Kaymakamı Tuncay Sonel'in gerek eğitim, gerek sağlık alanında çığır açtığını belirterek, "Kaymakam Tuncay Sonel'in tayininin Trabzon'un Of ilçesine çıkmasına üzüldüm. Çünkü 3 yıl gibi kısa bir zamanda çok büyük işler başardı. Beni ilk gördeği zaman benden ilçe için isteği oldu. İnan ki anlattıkları ve yaptıkları hizmet karşısında ne diyeceğimi bilemedim. İsteğini memnuniyetle kabul ettim. Tuncay kardeşimizin tayinin çıkmasaydı daha iyi olurdu. En azından bir yıl daha Birecik ilçesinde kalmalıydı. Çok büyük emekleri ve hizmetleri oldu. Yaptığım yardımlar anasının sütü gibi helal olsun. Benim verdiğim yardımlarla ilçeye çok büyük bir yatırım gerçekleştirdi ve eğitime kazandırdı. Açılacak okulda öğrencilerimiz eğitim görecek, Meslek edindirme merkezinde ise engelliler iş öğrenecek. Bu kadar küçük yardımlarla büyük işler becerildi" şeklinde konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 27 Ağustos 2008 Çarşamba 12:23:23


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?