5
Mayıs
2024
Pazar
ŞANLIURFA

Birecik'te Yeşil Kuşak projesi

Birecik İlçe Kaymakamlığı 2 yıl içerisinde Yeşil Kuşak Projesi kapsamında Şanlıurfa'nın trafikteki plakası olan 63'e ulaşarak, 63 kilometrelik yolun çift tarafını ağaçlandırdı.

Birecik Kaymakamı Tuncay Sonel, özellikle yöre ve ülke ekonomisine katkı sağlanması, köy yollarının yeşillendirilmesi, görüntü güzelliğinin sağlanması ve daha yeşil bir Birecik için köy yollarının çift taraflı olmak üzere ağaçlandırılması kapsamında çalışmalarının sürdüğünü belirtti. Kaymakam Tuncay Sonel, proje kapsamında fidan cinsine bakmaksızın ağaçlandırma çalışması yaptıklarını kaydederek, şunları söyledi:

"Yol kenarlarına zeytin fidanları dikilmeye başlanmıştır. Hedef bazı köy yollarımızın 63 kilometrelik kısmını çift taraflı ağaçlandırmaktır. İlçe Tarım Müdürlüğümüz, İlçe Jandarma Komutanlığımız ve Fidanlık Müdürlüğümüzce koordineli bir şekilde zeytin fidanlarımız dikilerek, muhafazalıkları da takılmaktadır. Ayrıca Kaymakamlığımıza ait traktör ve yaptırdığımız tankerle de fidanlar sulanmakta, fidanların bakımı yapılmaktadır. 30 bin zeytin fidanı dikilmesi için gerekli çalışmalar başlatıldı ve başarıya ulaşıldı. İki yıl öncesine kadar ilçe genelinde 4 bin civarında zeytin ağacı bulunmasına rağmen, yörede zeytinciliği teşvikle bu sayı Aralık itibariyle 250 bin zeytin ağacını bulmuştur. Hedefimiz yöre insanını zeytinciliğe teşvik ederek devlet vatandaş işbirliğiyle 1 milyon zeytin ağacına ulaşmaktır."

.
Yayın Tarihi : 28 Mayıs 2008 Çarşamba 10:38:57


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?