5
Mayıs
2024
Pazar
ŞANLIURFA

Bıttım sabunu rekor kırıyor

Siirt ve Mardin'de üretilen, İngiltere Prensi Charles'ın da kullandığı iddia edilen 'bıttım' sabunu Şanlıurfa'da satış rekorları kırıyor.

Bıttım sabununun piyasada büyük rağbet gördüğünü söyleyen Şanlıurfalı sabun satıcısı Bozan Kurt, "Türkiye'nin her bölgesine göndermeye başlanan bıttım sabunu, kepek ve saç dökülmesi sorunlarına kesin çözüm oluyor. Bölgeye gelen yabancı turistlerin de büyük rağbet gösterdiği bıttım sabunu, piyasada kilosu 7 YTL ile 10 YTL arasında satılıyor" dedi.

İngiltere Prensi Charles'ın da kullandığı iddia edilen 'bıttım' sabunuyla ilgili haberlerin gazetelerde çıkması üzerine satışların iki kat arttığını kaydeden Kurt, şunları söyledi:

"Bıttım sabunu, Güneydoğu Anadolu Bölgesi’nin doğu kısmında üretilen özel bir güzellik sabunudur. Fıstık kabuğu yağından üretilen sabun saç için olduğu gibi yüz temizliğinde de kullanılıyor.Yabani fıstık (bıttım) ve melengiçten elde edilir. Dünyaca meşhurlaşan bıttım sabunu yapımı için hiçbir katkı maddesi kullanılmaz. Saç dökülmelerine ve kepeğe karşı çok etkilidir. Saçları besler yumuşatır. Tamamen el yapımıdır. Saç dökülmesini önler. İnce ve kırılan saçları güçlendirir. Saçlara tabi parlaklık ve canlı bir görünüm kazandırır. Kuru saçları nemlendirir. Saç diplerinde bakteri oluşumunu engeller. Kepek oluşumunu giderir. Ayrıcı kaşıntıyı giderir. Kimi insanlar, binlerce dolar verip saç ekeceğine, gelsin 1 kilo Siirt bıttım sabunu alsın kellikten kurtulsun. Yani ucuza güzelleşmenin kısa yolu, bıttım sabunudur. Küçük atölyelerde tamamen doğal olarak, yabani fıstık yağından ev yapımı olarak üretilen bir sabun çeşididir. Yapım aşamasında, herhangi bir kimyasal madde ya da başka bir katkı maddesi kullanılmaz. Mardin'in ana yolu üzerinde küçücük bir dükkanda sabun ustası Mehmet Dede'nin yapmış olduğu bu sabunun ismi Arapça’dan gelmektedir. İngiltere, ABD ve Uzak Doğu ülkeleri başta olmak üzere Şanlıurfa'yı gezen pek çok yabancı bu sabunu alıp memleketlerine götürüyorlar."

İHA
Yayın Tarihi : 31 Temmuz 2008 Perşembe 11:46:33


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
halil ibrahim turunç IP: 88.226.146.xxx Tarih : 13.11.2008 17:22:43

bu sabunun etkisini kullandıktan sonra dogru oldugunu tastik ediyorum çünkü saçımda bir çok problemin bıttım sabunu kullandıktan sonra kayboldugunu bizzati canlı şahidiyim en azından herkesin bir defaya mahsuz olsada kullanmalarını tavsiye ederim ayriyetten sabun satıcısı sofi abimize şanlıurfaya böyle bir hizmette bulunmasından dolayı çok teşekür ederim hizmetinin devamını dilerim..