3
Mayıs
2024
Cuma
ŞANLIURFA

Biz milletimizle varız!

BAŞBAKAN ERDOĞAN'IN ŞANLIURFA MİTİNGİ

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, halka seslenerek herkesi sandık başına gitmeye davet etti.

Başbakan Erdoğan yoğun güvenlik önlemleri altında Topçu Meydanı'nda düzenlenen mitinge katıldı.

 Burada halka seslenen Başbakan Erdoğan, muhalefet partilerine yüklendi. Peygamberler şehri Şanlıurfa'da peygamberleri hürmetle andıklarını ifade eden Başbakan Erdoğan, "Peygamberlere, sahabelere, bu kadar büyük, bu kadar yüce insanlara ev sahipliği yapmış, onları ağırlamış bu topraklara asla küçük düşünmek yakışmaz. Her karışından ilim, medeniyet, kültür fışkıran bu topraklara dar ufuklu düşünmek yakışır mı?

Bizim küçük hedeflerimiz olamaz. Biz büyük düşüneceğiz. Büyük hedeflere koşuyoruz. Bizim hedefimiz Türkiye'yi büyütmek, hedefimiz Türkiye'nin ekonomisini büyütmek. Türkiye'nin itibarını gücünü yüceltmektir" dedi.

Türkiye'nin kısa bir süre içinde dünyanın saygın bir ülkesi haline geldiğini anlatan Erdoğan, "Şimdi medeniyetler ittifakına liderlik yapan bir Türkiye var. Dünyaya barışı hoşgörüyü anlatan bir Türkiye var. Kabil'in, Saraybosna'nın, Bakü'nün Bağdat'ın, Kudüs'ün, Gazze'nin yanında biz varız. Mazlumların yanında Türkiye var" diye konuştu.

Birçok ülke ile vizelerin kaldırıldığını, ekonomik ilişkilerin artırılması için de girişimlerde bulunduklarını ifade eden Başbakan Erdoğan, "Şimdi 4 tarafı düşmanla değil, 4 tarafı dostlarla, kardeşlerle sarılı bir Türkiye var. Artık Türkiye gündemi belirlenen değil gündem belirleyen bir ülke konumuna gelmiştir. Dünyanın neresine giderseniz gidin bizden bahsediyorlar" diye konuştu.

Erdoğan sözlerini şöyle sürdürdü: "Bu iktidar elhamdülillah Türkiye'nin onurunu, gururunu arttıran bir iktidar. Şimdi biz bu yolda milletimizle yürüyoruz. Gönül birliği, kader birliği yaptık. Aldanan olmadık, aldatan da olmadık. Milletin arzularını görmezden gelenlerden, millete kulağını tıkayanlardan olmadık. Milletin değerlerini, inancını ayaklar altında çiğneyenlerden asla olmadık. Çünkü biz milletimizle varız. Biz Şanlıurfalı kardeşlerimizle varız. Biz ezelden beri Şanlıurfalı olduk. Hani var ya. Ben şöyle biraz değiştireyim. Urfalıyız ezelden gönlümüz geçmez sizlerden" diye konuştu. Konuşmasında muhalefete de yüklenen Erdoğan, "Darbecilere evet diyen kim? CHP, MHP, YARSAV ve çeteler. Değerli kardeşlerim bunlar kolay kolay bir araya gelmezlerdi. Ama şimdi bir araya geldiler" dedi.

Başbakan Erdoğan referandumun boykot edilmesinin de demokrasiyle bağdaşmadığını ifade ederek, "Birileri referandumu boykot etmeye çalışıyor. Kimseden korkunuz olmasın. Allah'ın verdiği canı Allah alır. Biz devlet olarak gerekli bütün önlemleri aldık. Siz gidip oyunuzu kullanın. Evet tarafı beyaz, annenizin ak sütü gibi bembeyaz" şeklinde konuştu.

BAŞBAKAN ERDOĞAN'IN ŞANLIURFA MİTİNGİ
BAŞBAKAN ERDOĞAN'IN ŞANLIURFA MİTİNGİ
BAŞBAKAN ERDOĞAN'IN ŞANLIURFA MİTİNGİ
İHA
Yayın Tarihi : 6 Eylül 2010 Pazartesi 20:27:00
Güncelleme :7 Eylül 2010 Salı 09:53:28


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?