5
Mayıs
2024
Pazar
ŞANLIURFA

Böbrek hastaları rahatladı

Şanlıurfa Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde son bir yıl içerisinde 21 kişi kapalı böbrek taşı ameliyatı ile sağlığına kavuştu.

Şanlıurfa Eğitim ve Araştırma Hastanesi yetkilileri, hastanede kapalı böbrek taşı ameliyatı yapıldığını belirterek, "Sırt bölgesinde böbrek hizasına 0,5-1 santim boyutunda bir kesi yapılır. Röntgen kontrolü altında böbreğe iki ucu açık ince bir tüp yerleştirilir. Bu tüpten yerleştirilen optik cihaz yardımıyla taş video sistemi ile monitörde görülür ve özel aletler yardımıyla çıkartılır. Bunun sonucunda iyileşme süreci hızlıdır. Hastalar ameliyat sonrası dönemi açık ameliyata göre çok daha rahat geçirmektedir. Kapalı böbrek taşı ameliyatından sonra fıtık oluşmaz ve estetiktir. Hastalarımız genellikle 2-3 günde taburcu edilerek günlük aktivitelerine hızla kavuşurlar. Bu, açık böbrek taş ameliyatı ile karşılaştırıldığında oldukça kısa bir süredir. Hastanemizde Aralık 2008 tarihinden beri kapalı böbrek taşı ameliyatı yapılmaktadır. Bu güne kadar 3'ü çocuk olmak üzere toplam 21 hasta bu şekilde tedavi edilmiştir" dediler.

ÜROLOJİ KLİNİĞİNE SON SİSTEM ENDOÜROLOJİ SETİ ALINDI

Hastane yetkilileri, üroloji kliniğine alınan yeni cihazlar ile artık her türlü taş, prostat, idrar kesesi, idrar yolu ameliyatları kapalı olarak yapılmaya başladığını ifade ederek, "Kliniğimizde yeni cihazlar ile yaptığımız ameliyatlar arasında Kapalı böbrek taşı ameliyatı (perkütan nefrolitotomi), Kapalı idrar yolu taş ameliyatı (URS), Kapalı mesane taşı ameliyatı (sistolitotripsi), Kapalı idrar yolu darlık ameliyatı (internal üretrotomi), Kapalı mesane tümörü ameliyatı (TUR-TM) ve Kapalı prostat ameliyatı (TUR-P) bulunuyor" diye konuştular.
 

iha
Yayın Tarihi : 13 Mart 2009 Cuma 17:00:37


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?