5
Mayıs
2024
Pazar
ŞANLIURFA

Boğulma olayında sessiz bekleyiş sürüyor

Şanlıurfa'nın Hilvan ilçesi Atatürk Baraj Gölü'nde boğularak hayatını kaybeden 7 kişinin ailelerinin sessiz bekleyişi sürüyor.

Olay yerine giden Vali Yusuf Yavaşcan, ölenlerin yakınlarının tepkisiyle karşılaştı.


Şanlıurfa Valisi Yusuf Yavaşcan ve beraberindeki heyet boğulma olayının gerçekleştiği alana gelerek incelemelerde bulundu. Vali Yusuf Yavaşcan'ın gelişiyle birlikte ölen kişilerin yakınları Vali'yi protesto ederek, "Sayın Valim bu saatten sonra niye geldiniz?. Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi ekip gönderirken Şanlıurfa'dan kimse gelmedi" diye tepkilerini dile getirdi. Yavaşcan ise cenazeler üzerinden siyaset yapılmamasını isteyerek, "Ölen çocuklar benim de evlatlarımdır, ben de üzülüyorum" dedi.


Vali ve beraberindeki heyet, daha sonra ölen 7 kişinin köyü olan Aşağıçatak'a giderek Gönül, Hülya ve Ümran'ın babası Şükrü Sütpak'a başsağlığı dileklerinde bulundu.


Bu arada Vali Yusuf Yavaşcan, ölen 7 kişinin cenazelerinin hastane morgunda yıkanması için talimat verirken, cenazelerin Hilvan Devlet Hastanesi morgundan alınarak köye getirilmesini bekleyen köylü kadınların ağıtları ve feryatları yürekleri dağladı. Kadınlardan bazıları sinir krizleri geçirdi.

İha
Yayın Tarihi : 7 Eylül 2007 Cuma 16:08:00


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?