5
Mayıs
2024
Pazar
ŞANLIURFA

Bomba yüklü araç alarmı

Bölücü terör örgütünün metropollerde bombalı eylem yapacağı istihbaratını alan güvenlik güçleri, bomba yüklü olduğu belirtilen BMC marka kamyoneti her yerde arıyor.

Bölücü terör örgütü PKK'nın Diyarbakır'da gerçekleştirdiği bombalı saldırı ve Türk Silahlı Kuvvetleri'nin Kuzey Irak'a yapılan operasyonu sonrasında iyice köşeye sıkışan terör örgütünün metropollerde bombalı eylem hazırlığı içerisinde olduğu istihbaratı üzerine çalışmalarına ağırlık veren güvenlik güçleri, bomba yüklü olduğu iddia edilen BMC kamyonetin peşine düştü. Ülke genelinde yol güzergahlarında görev yapan güvenlik güçleri bu aracın yakalanması için alarma geçerken, bir kişinin bulunduğu araçta bomba olduğu bilgisine ulaşıldı.

Bu arada, örgütün amacının kaos ortamı yaratarak güvenlik güçlerini zor duruma düşürmek olduğunun altını çizen yetkililer, vatandaşların da bu konuda güvenlik güçlerine yardımcı olması gerektiğini belirtti. Şüpheli hareketlerde bulunan kişiler ile şüpheli araçların güvenlik güçlerine ihbar edilmesi gerektiğini kaydeden yetkililer, 81 ilde sürekli olarak uygulama yapıldığını, elde edilen bilgilerin tüm istihbarat birimlerine iletildiğini vurguladı.

Şanlıurfa Emniyet Müdürlüğü, gece saat 00.00'dan itibaren sabaha kadar kentin giriş ve çıkışlarında asayiş uygulaması başlattı. Söz konusu kamyoneti arayan polis, yoldan geçen başka otomobilleri de durdurarak araçlarda arama yaptı. Bazı otomobiller durdurularak bagajları kontrol edilirken, araç içerisindeki şahıslara da GBT kontrolü yapıldı.

.
Yayın Tarihi : 16 Nisan 2008 Çarşamba 13:40:38


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?