3
Mayıs
2024
Cuma
ŞANLIURFA

Borcuna karşılık kızını sattı

Şanlıurfa'da kumar borcuna karşılık öz kızı 13 yaşındaki Ş.Ç.'yi 30 bin liraya sattığı iddia edilen tarım işçisi 40 yaşındaki Ahmet Ç. hakkında, Adana 9'uncu Ağır Ceza Mahkemesi'nde, 'çocuğun nitelikli cinsel istismarı' ve 'kişiyi hürriyetinden yoksun kılma' suçlarından 29 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı.

Davada, kızı aldığı iddia edilen 20 yaşındaki evli ve bir çocuklu Mehmet K. ile suça iştirak ettikleri ileri sürülen 2 kişi hakkında da aynı ceza istendi.

Şanlıurfa'nın Siverek İlçesi'nde ailesiyle yaşayan ve ilköğretim 8'inci sınıfta okuyan Ş.Ç., 4 Nisan 2012'de kayboldu. 5 çocuklu anne 40 yaşındaki Henva Ç., kızını çevrede aramasına rağmen bulamadı. Eşi Ahmet Ç.'nin umursamaz tavırlarına sinirlenen Henva Ç., Şanlıurfa Cumhuriyet Savcılığı'na başvurdu. Kızının bulunmasını isteyen Henva Ç., eşi Ahmet Ç.'nin kumar borcu yüzünden Mehmet K.'ya satmış olabileceğini iddia etti. Annenin iddiaları üzerine ifadesi alınan baba Ahmet Ç., Mehmet K.'yı tanımadığını, kızının nereye gittiğini de bilmediğini söyledi. İfadesinin ardından Ahmet Ç. serbest kalırken, Ş.Ç.'nin bulunması için çalışma başlatıldı.

'35 BİN LİRAYA SATILDIM'

Ş.Ç.'nin Adana'nın Karataş İlçesi Bahçe Köyü yakınlarında tarım işçiliği yapan ve çadırda yaşayan Mehmet K.'nın yanında alıkonulduğu bilgisine ulaşan jandarma ekipleri, çadır kampa operasyon düzenleyip kız çocuğunu kurtardı. Mehmet K. gözaltına alınırken, psikolog gözetiminde ifadesi alınan Ş.Ç., Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü'ne bağlı yurda yerleştirildi. Ş.Ç., ifadesinde kendi rızasıyla Mehmet K. ile kaçtığını söyledi. Mehmet K. da ifadesinde küçük kızı ikinci eş olarak aldığını belirtti. Mehmet K. ifadesinin ardından serbest bırakıldı.

Cumhuriyet savcısına da jandarmadaki ifadesine benzer şeyler anlatan Ş.Ç., sonraki günlerde kaldığı yurt görevlilerine yazdığı dilekçede ise Mehmet K.'nın kendisini 35 bin lira karşılığında babasından satın aldığını, bütün işleri kendisine yaptırdığını, "Seni 35 bin liraya babandan satın aldım" diyerek her fırsatta hakaretler ettiğini bildirdi.

DAVA AÇILDI

Soruşturmasını tamamlayan Cumhuriyet savcısı, olayla ilgili iddianame hazırladı. 9'uncu Ağır Ceza Mahkemesi'nce kabul edilen iddianamede, kızını sattığı iddia edilen Ahmet Ç., kızı aldığı ileri sürülen Mehmet K. ile kızın satılmasına aracılık yaptıkları öne sürülen 20 yaşındaki Salih K. ile 54 yaşındaki Ali K. hakkında 'zincirleme ve ruh sağlığını bozacak şekilde çocuğun nitelikli cinsel istismarı' ve 'birden fazla kişi ile cinsel amaçlı çocuğa yönelik hürriyetten yoksun kılma' suçlarından dava açıldı. Tüm sanıklar hakkında 29'ar yıla kadar hapis cezası istendi.

Küçük kızın, yaşadığı olay nedeniyle ruh sağlığının bozulduğu bildirilen iddianamede, sanıkların yaptığı telefon konuşmalarına da yer verildi. Sanıklardan Salih K.'nın bir konuşmasında, "Ne yapalım güzeldi, hoştu, büyüktü, olgundu. Biz bilmiyorduk ki kimliğinde küçük, onun babasının kimliğini s..." dediği; bir başka konuşmasında ise "O bizim kaçırdığımız kız var ya" diyerek olaydan bahsettiği bildirildi.

Sanıkların yargılanmasına önümüzdeki günlerde başlanacak.

DHA
Yayın Tarihi : 25 Ocak 2013 Cuma 14:07:36
Güncelleme :25 Ocak 2013 Cuma 14:09:21


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?