5
Mayıs
2024
Pazar
ŞANLIURFA

Boş lise madde bağımlılarına yuva oldu

Şanlıurfa'da Kız Meslek Lisesi olarak inşa edilen bina, boşaltıldıktan sonra madde bağımlılarına yuva oldu. Özellikle geceleri eski okulu mesken tutan madde bağımlılarının önüne geçilemiyor. 

Eski Cumhurbaşkanı İsmet İnönü zamanında 1939 yılında inşa ettirilen binanın, Şanlıurfa Milli Eğitim Müdürlüğü'ne devredilmesi teklifi, Milli Savunma Bakanlığı ve 20. Zırhlı Tugay Komutanlığı tarafından kabul edilmişti. 

12 Eylül 1980 ihtilali sonrasında Askerlik Şubesi olarak da kullanılan bina, 2005 yılında Şanlıurfa eski Valisi Şemsettin Uzun döneminde boşaltılarak Milli Eğitim Müdürlüğü'ne devredildi. Uzun süredir boş kalan binayı madde bağımlılar tarafından kullanıldığını belirten çevre sakinleri, "Bina satılıncaya kadar otopark için kiraya verilmesi teklifi yapıldı. Fakat Milli Eğitim Müdürlüğü kabul etmedi. Burası okul yapılıyor ne satılıyor ne de kiraya veriliyor. Artık geceleri evimize gidip gelemez olduk. Çünkü madde bağımlıları burayı kendilerine yuva yaptılar. Yetkililerden yardım bekliyoruz" dedi. 

Bu arada, boş bina bundan bir süre önce de kimliği belirsiz kişiler tarafından ateşe verilmişti. Binada bugün de madde bağımlılarının ısınmak için yaktıkları ateş, alev alınca çöpler tutuşmaya başladı. Çıkan dumanlar çevredeki esnafın tepkisine neden oldu. Vatandaşlar, binanın bir an önce amacına uygun olarak restore edilmesini istediler.

iha
Yayın Tarihi : 22 Aralık 2008 Pazartesi 11:29:13


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?