5
Mayıs
2024
Pazar
ŞANLIURFA

Boş salona konferans

Şanlıurfa Harran Üniversitesi (HRÜ) Tıp Fakültesi tarafından 500 kişilik iki katlı salonda verilen 'Domuz Gribi ve Enfeksiyon Hastalıkları' konulu konferansa katılım az oldu.

HRÜ Araştırma ve Uygulama Hastanesi Enfeksiyon ve Klinik Mikrobiyoloji Ana Bilim Dalı Bölüm Başkanı Yrd. Doç. Dr. Süda Tekin Koruk'un Şair Nabi Kültür Merkezi'nde verdiği konferans, katılımın yetersizliği nedeniyle yaklaşık yarım saat gecikmeli olarak başladı.

Yaklaşık 30 kişinin hazır bulunduğu konferans salonunun boş olduğunu gören Yrd. Doç. Dr. Koruk şaşkına dönerken, salon dışındaki vatandaşlar konferansa davet edildi. Konferansa katılanların çoğunluğunu üniversite öğrencileri ve belediyenin temizlik işçileri oluşturdu.

Hastalık ve korunma yöntemleriyle ilgili bilgi veren Yrd. Doç. Dr. Koruk, domuz gribinin Türkiye dahil dünyada 46 ülkede yaygın olduğunu söyleyerek, "Şuana kadar Şanlıurfa'da domuz gribi yok. Türkiye'nin de dahil olduğu maalesef 46 ülkede şuanda yaygın. Ve 12 bini aştı vaka sayısı, dünyadan bahsediyorum. 86 kişi öldü. Bizim de biliyorsunuz 2 tane İstanbul'da Türkiye'ye Amerika'dan uçakla gelen vakamız netleşti, onlar taburcu oldular. Şuanda Türkiye'de ve Şanlıurfa'da da bilinen domuz gribi vakası yok" dedi.

Konferansın ardından davetlilere sunulmak üzere hazırlanan ikramlar, masada kaldı.

iha
Yayın Tarihi : 25 Mayıs 2009 Pazartesi 16:48:55
Güncelleme :25 Mayıs 2009 Pazartesi 17:21:28


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?