5
Mayıs
2024
Pazar
ŞANLIURFA

Bosna Hersek Büyükelçisi Şanlıurfa'da

Jankoviç, Güney Doğu Anadulu Bölgesi'ndeki 4 ilin ziyareti kapsamında Şanlıurfa Valiliği'ni ziyaret etti. Valilik hatıra defterine yazı yazan Büyükelçi Nada Jankoviç, Şanlıurfa Vali Yardımcısı Abdulmutalip Akdemir'i Valilik makamında ziyaret ederek, ilin tarihi ve turistik yapısıyla ilgili bilgiler aldı.

Büyükelçi Nada Jankoviç, Şanlıurfa'ya yapmış olduğu ziyaret nedeninin iki ülke arasındaki tarihi ve dostluk bağlarının kaynaşması olduğunu belirterek, "Bu iki ülke insanları arasında çok önemli olan bir bağ. Hem tarihi hem de dostluk bağıdır. Umarım bu ziyaretin sonunda Şanlıurfa ile Bosna'daki ilişkiler daha da iyi olur. Bu güzel şehirle Bosna arasında iş birliği anlamında neler yapabiliriz, ona bakmmız gerekiyor" dedi.

Büyükelçi Jankoviç, Türkiye'nin siyasi gelişmelerini biraz takip ettiğini kaydederek, "İki hafta önce, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ı ziyaret ettik. Daha sonra Başbakan Erdoğan ile birkaç tane bakan Bosna-Hersek'e bir ziyaret düzenlemişler. Bu ziyarette 16 tane de işadamı ile birlikte gitmişler ve bu çok önemli bir şeydir. Sayın Başbakan'ımız iki ülke arasında güçlü bir köprü kurmaya çalışıyor. Bosna Hersek'liler çok mutlu olmuşlar. Sayın Başbakanımızın ziyaretlerinden dolayı. AK Parti'nin iki ülke arasında güçlü ilişki oluşturması bizim tarafımızdan büyük bir istekle ve saygıyla karşılanıyor" diye konuştu.

AK Parti'nin kapatılmasının Türkiye ile Avrupa Birliği (AB) arasındaki ilişkilere zarar verip vermeyeceğini bekleyerek göreceğini söyleyen Büyükelçi Jankoviç, "AK Parti Türkiye'nin AB'ye girmesi konusunda çok ciddi çaba sarf ediyor. AB, Türkiye demokrasi kültürünün yerleşmesi konusunda ciddi anlamda ve istekli çalışmalar yapıyor. Partinin kapatılmasının AB ile ilişkilerin etkileyip etkilemediğini bekleyip göreceğiz" ifadelerine yer verdi. Büyükelçi Nada Jankoviç, Şanlıurfa'daki tarihi ve turistik yerleri inceledikten sonra Mardin ve Diyarbakır'a gideceği öğrenildi.

.
Yayın Tarihi : 8 Nisan 2008 Salı 18:34:12


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?