5
Mayıs
2024
Pazar
ŞANLIURFA

Boyacılık işsizlerin geçim kaynağı oldu

İşsizliğin yoğun olduğu Şanlıurfa'nın Suruç ilçesinde iş bulamayan vatandaşlar, geçimlerini ayakkabı boyacılığı yaparak sağlamaya çalışıyor.

Bir dönem pamuk ekiminin yaygın olduğu, yer altı suları çekilince yaşanan susuzluk nedeniyle çiftçilik yapılamayınca bir çok köyün boşaltıldığı Şanlıurfa'nın Suruç ilçesinde, kırsaldan ilçe merkezine göç eden vatandaşlar iş bulamayınca çareyi ayakkabı boyacılığında buldu.

Sanayinin olmadığı ilçede, işsiz gezen vatandaşlar boyacılığa yöneldi. İlçenin tek ana caddesi olan Atatürk Meydanı’nda yan yana dizilen ayakkabı boyacıları, ekmek paralarını ayakkabı boyayarak çıkartıyorlar.

Günde 10 ile 15 YTL arasında para kazandıklarını belirten ayakkabı boyacıları, "İlçemizde çalışacak iş alanı yok. Daha önceleri çiftçilik yapıyorduk. Ancak ilçemizde yer altı suları çekilince çiftçilik yapamaz olduk. Mecbur kaldığımız için köyden ilçeye göç ettik. Büyük umutlarla geldiğimiz ilçede işsiz kaldık. İş alanı olmadığı için bizde ayakkabı boyacılığı yapmaya başladık. Kazandığımız para ile günlük geçimimizi sağlıyoruz" dediler.

İHA
Yayın Tarihi : 19 Şubat 2008 Salı 09:58:30


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?