5
Mayıs
2024
Pazar
ŞANLIURFA

Bozova'da 3 boyutlu Atatürk sergisi

Bozova ilçesine bağlı Sığırcık köyünde öğretmen ve 8. sınıf öğrencilerinin cam parçalarından yaptığı Atatürk'ün üç boyutlu fotoğraf çalışması görenleri hayran bırakıyor.

Bozova ilçesine bağlı Sığırcık İlköğretim Okulu Teknoloji Tasarım dersinde 8. sınıf öğrenci ve öğretmenleri cam parçalarından Cumhuriyetimizin kurucusu ulu önder Mustafa Kemal Atatürk'ün fotoğraflarını yapıyor.

Öğretmen ve öğrenciler Atatürk'ün 2 ayrı fotoğrafını keserek 14 parçaya ayırıyor. Her parçayı çerçevelenmiş Atatürk fotoğrafının yer alacağı cam parçalarının üzerine slikon ile yapıştıran öğrenciler ve öğretmenler, yaklaşık 2 saat süren bir sanat eseri ortaya çıkarıyor. Fotoğrafa karşıdan bakıldığında ayrı, sağdan ve soldan bakıldığında ise Ulu önder Mustafa Kemal Atatürk'ün ayrı fotoğraflar ortaya çıkıyor. Tek tabloda üç boyut Atatürk'ün fotoğrafını görenler, hayretler içinde kalıyor.

Sığırcık İlköğretim Okulu Müdürü Fuat Geneşke, öğretmen ve öğrencilerin 2 saat uğraşı sonrasında ortaya harika üç boyutlu fotoğraf çıktığını söyledi. Geneşke, bunları ticari amaçla değil her gittikleri daire müdür ve kurum amirlerine hediye edeceklerini söyledi.

İHA
Yayın Tarihi : 2 Aralık 2008 Salı 13:24:06


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
fatma keser IP: 88.229.110.xxx Tarih : 2.12.2008 18:49:58

ellerinize sağlık öğretmenim.zaten sığırcık ilköğretim okulunun mükemmel çalışmalarınızı takip ediyor tekrar tekrar tebrik ediyoruz. saygılarımla