5
Mayıs
2024
Pazar
ŞANLIURFA

Bozova'da 36 gözaltı!

Şanlıurfa'nın Bozova ilçesine bağlı Konuksever köyünde arazi anlaşmazlığı yüzünden çıkan tartışmada 3 kardeşin öldürülmesinin ardından köyün ateşe verilmesi olayına ilişkin aralarında kadınların da bulunduğu 36 kişi gözaltına alındı.
Kavga sırasında öldürülen Bekir, Kadir ve Müslüm T. kardeşlerin toprağa verilmesinin ardından 300 kadar yakını, olaydan sorumlu tuttukları yakınlarının bulundukları evleri kalaşnikof tüfeklerle taradıktan sonra 6 ev, 3 otomobil, 2 traktör, 1 biçerdöver ile 1 motosikleti üzerine benzin döktükten sonra ateşe verdi. Şans eseri ölen ya da yaralanan kimsenin olmadığı olay sonrası yağmalanan köydeki ev ve araçlar kullanılamaz hale gelirken, jandarma köyde güvenlik önlemini en üst seviyeye çıkardı.
Giriş ve çıkışların kontrol altında tutulduğu köyde jandarmalar, yangınların söndürülmesinin ardından olaya karıştıkları iddiasıyla 36 kişiyi gözaltına aldı. 3 kardeşin yakın akrabalarından oluşan 36 kişi götürüldükleri Bozova İlçe Jandarma Komutanlığı'nda sorgulanmaya başladı. 36 kişinin ifadelerinin alındığı belirtilirken, gözaltı sayısının daha da artabileceği kaydedildi.
 

iha
Yayın Tarihi : 31 Mart 2009 Salı 18:53:13


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?