5
Mayıs
2024
Pazar
ŞANLIURFA

Bozova'da 'Altın Çocuklar' projesi

Bozova ilçesinde kaymakamlık tarafından 'Bir Adım Önde, Bir Adım Önce' sloganıyla 'Altın Çocuklar Projesi' başlatıldı.

İlköğretim ve lise çağındaki çocukların kişisel gelişimlerine katkıda bulunmayı; düşünebilen, özgüveni tam bireyler yetiştirmeyi amaçlayan Altın Çocuklar Projesi OKS ve ÖSS olmak üzere 2 gruptan oluşturulduğu bildirildi.

Proje ile Atatürk ilke ve inkılaplarına bağlı, kendine ve ülkesine faydalı, vatanını ve milletini seven, duyarlı, bilinçli vatandaşlar yetiştirmek ve buna bağlı olarak öğrencilerin OKS ve ÖSS sınavlarındaki başarılarını arttırarak hedeflenen olan bir üst öğrenim kurumuna girmelerinin sağlandığı belirtildi. Proje kapsamına 40 ÖSS, 33 SBS ve 32 OKS olmak üzere toplam 105 öğrenci alınırken, öğrencilerin ilçe merkezindeki ve ildeki dershanelere kayıtları yaptırılarak, çeşitli eğitim programları ile desteklendi.

Ayrıca proje kapsamında, 2007-2008 eğitim öğretim yılında, 8 öğrenci üniversiteye, 3 öğrenci fen liselerine, 9 öğrenci Anadolu öğretmen liselerine ve 18 öğrencimiz Anadolu liselerine yerleştirilerek, proje sayesinde Bozova ilçesinin eğitimdeki başarısı yüzde 43 arttırıldığı ifade edildi.

2008-2009 eğitim ve öğretim yılında Altın Çocuklar Projesi'nin yeni bir anlayış ve profesyonel bir ekiple devam ettiği bildirildi.

İHA
Yayın Tarihi : 29 Ekim 2008 Çarşamba 10:30:46


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?