5
Mayıs
2024
Pazar
ŞANLIURFA

Bozova'da gergin bekleyiş

Şanlıurfa'nın Bozova ilçesinde önceki akşam amca çocukları arasında arazi anlaşmazlığı nedeniyle çıkan ve 3 kardeşin hayatını kaybettiği kavga bugün de devam etti.

Jandarma olaylarla ilgili 3 kişiyi gözaltına alırken, evlerde yapılan aramalarda 1 adet tabanca ile çok sayıda uzun namlulu silah ele geçirildi.
Edinilen bilgiye göre, önceki akşam amca çocukları arasında arazi anlaşmazlığı nedeniyle çıkan silahlı çatışmada 3 kardeş hayatını kaybederken, 7 kişi de yaralandı. Sabah saatlerinde tekrar başlayan olaylarda 3 çocuğunu kaybeden acılı aile, Konuksever köyünde karşı tarafa ait 3 otomobil, 2 traktör ve 1 biçerdöver ile 6 evi ateşe verdi. Olay yerine çok sayıda itfaiye ve jandarma ekibi sevk edilirken, evler tahliye edildi. Jandarma ekipleri yanan evlerde canlı ararken, dumandan etkilenen bir köpeği kurtardı. Yangına itfaiye ekiplerinin yanı sıra jandarma ekipleri de müdahale etti.

Jandarma köyde yaptığı aramalarda çok sayıda uzun namlulu silah ile toprak altına saklanmış bir adet tabanca ele geçirirken, İl Jandarma Alay Komutanı Albay Şükrü Cumhur ile Bozova Kaymakamı Mehmet Özel olay yerine gelerek incelemelerde bulundu. Hayatını kaybeden 3 kardeşin cenazesi Kılıçören köyünde toprağa verildi.

Bu arada önceki akşam çıkan kavganın köyde bulunan hazine arazisi üzerine temeli atılan bir inşaat yüzünden çıktığı öğrenildi. Jandarma köydeki güvenlik önlemlerini artırken, bölgedeki gergin bekleyiş sürüyor.
 

iha
Yayın Tarihi : 31 Mart 2009 Salı 15:25:03


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?