4
Mayıs
2024
Cumartesi
ŞANLIURFA

Briket imalathaneleri şehir dışına

VİRANŞEHİR'DE BRİKET İMALATHANELERİ ŞEHİR DIŞINA ÇIKARILIYOR

Şanlıurfa'nın Viranşehir Belediyesi, ilçe merkezinde bulunan ses ve görüntü kirliliğine neden olan briket imalathanelerini şehir dışına çıkarıyor.

Viranşehir Belediyesi ilçe merkezinin Şırnak Mahallesi'nde bulunan briketçileri şehir dışına çıkarıyor.

Şırnak Mahallesi'nde bulunan 24 dükkan sahibiyle görüşen Viranşehir Belediye Başkan yardımcıları, öncelikle yer tahsisinde bulundu. Yer tahsisini yapan belediye görevlileri ilçenin kuzeyinde 10 kilometre şehir dışında bulunan bir yer belirledi. Burada çalışmalara başlayan belediye görevlileri öncelikle parselasyon çalışması yaptı.

Daha sonra burada içme suyu, kanalizasyon ve elektrik sorununu halleden belediye ekipleri, dükkanların sahiplerini belirlemek için kura çekimi yaptı. Belediye hizmet binasında yapılan kura çekimine Belediye Başkan Vekili Mehmet Burun ve Belediye Başkan Yardımcısı Kemal Kudin'in yanı sıra briket imalat sahipleri katıldı. Kura çekiminden sonra bir açıklama yapan Başkan Vekili Mehmet Burun, "Briketçiler ilçe merkezinde çalışmalarını yürütüyordu. Bu çevre kirliliğine neden oluyordu ve insan sağlığını tehdit ediyordu. Biz seçim öncesi de halkımıza briketçileri şehir dışına çıkarma sözü vermiştik. Tüm çalışmalarımız bitti. Nisan 2010'da briketçiler şehir dışına çıkacak. Böylelikle çevre kirliliğine neden olan ve insan sağlığını tehdit eden büyük bir sorundan kurtulacağız" dedi.

VİRANŞEHİR'DE BRİKET İMALATHANELERİ ŞEHİR DIŞINA ÇIKARILIYOR
VİRANŞEHİR'DE BRİKET İMALATHANELERİ ŞEHİR DIŞINA ÇIKARILIYOR
İHA
Yayın Tarihi : 18 Mart 2010 Perşembe 09:27:04
Güncelleme :18 Mart 2010 Perşembe 09:50:04


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?