5
Mayıs
2024
Pazar
ŞANLIURFA

Bu ailenin dramı içler acısı

Şanlıurfa'nın Viranşehir ilçesinde kardeşi ile oynayan 8 yaşındaki Gurbet, elindeki çiviyi kardeşine vermemek için ağzında saklayınca, çivi midesine kaçtı.

Hem maddi imkansızlık nedeniyle çaresiz kalan küçük çocuğun hem tedavisi yapılamıyor hem de hem sefalet içerisinde yaşıyorlar.
Viranşehir'in Hürriyet Mahallesi'ndeki harabe bir evde yaşayan küçük Gurbet'in hayat hikayesi içler acısı. Babasını 1 yıl önce beyin kanamasından kaybeden küçük Gurbet ve beraberindeki 4 yetim kardeşi bir harabede yaşayarak yaşam mücadelesi veriyorlar. Komşularının yardımlarıyla ayakta durmaya çalışan Güner ailesi, kızının tedavisi için yol paraları olmadığından dolayı yakınıyor. Anne Fatma Güner, yaşadığı acıları anlatırken gözyaşlarını tutamadı.

Küçük yaşta Şanlıurfa'nın köyünden ailesinin rızası olmadan Viranşehir'deki sevdiğine kaçan Fatma Güner, o günden beri yüzü gülmüyor. Eşine severek kaçtığını söyleyen Fatma Güner, 1 yıl önce eşinin beyin kanamasından kaybettiğini söyledi. Eşinin ölümünden sonra bakacak kimsesi kalmayan Güner, küçük çocuklarıyla derme çatma bir evde yaşamaya mahkum kaldığını kaydetti. Çocuklarının ancak 2'sini okula göndermeye imkanı yeten anne, diğer 3 çocuğunu geçimsizlik yüzünden okula gönderemiyor.

Komşularının kendi aralarında topladıkları paralar ile yaşadıkları harabe evi yıkıp 2 odalı bir ev yapmak için yardım eli uzandı. Ev yapılıncaya kadar aile 20 gündür evleri olmadığı için evlerinin bahçesinde 5 çocuğuyla yatıyor. Çaresizlik içinde kaldıklarını belirten anne, hayırseverlerden yardım istedi.

Ailenin feryadını duyan ilçede faaliyet gösteren Viranşehir Derneği'nden destek geldi. Gıda paketinden oluşan 2 koliyle aileye yardımda bulundu. Buzdolapları olmayan aileye buzdolabı sözü de veren Dernek Başkanı Murat Karadaş, yardıma muhtaç aileye yardımların yapılacağını söyledi.

MADDİ İMKANLARI OLMADIĞI İÇİN ŞANLIURFA'YA GİDEMİYORLAR
Maddi imkansızlıklar yüzünden sefalet içerisinde yaşayan Güner ailesinin yeşil kart güvencesi var ama tedavi için Şanlıurfa'ya gelecek paraları yok. Yeşil Kart güvencesi bulunan ailenin 8 yaşındaki kızları Gurbet'in 97 kilometre uzaklıktaki Eğiim ve Araştırma Hastanesi'ne götürecek yol paraları bulunmuyor. Boğazından midesine beton çivisini kaçıran küçük Gurbet, yaşadığı o anı şöyle anlattı:"Kardeşimin elinden aldığım çiviyi tekrar ona vermemek için ağzıma koydum, ardından nefes alırken çiviyi farkına
varmadan mideme düştü. Hemen öğretmenin yanına koştum ve beni hemen hastaneye götürdüler" dedi.

5 çocuğuyla yalnız başına bir evin havlusunda yaşamaya mahkum olan anne Fatma Güner, bir an önce yardım beklediğini söyledi. Yeşil Kart Güvencesi olan küçük kızın tedavisi için yol masrafını Viranşehir Derneği'nin üstleneceği öğrenildi.
 

iha
Yayın Tarihi : 6 Haziran 2009 Cumartesi 15:46:51


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?