5
Mayıs
2024
Pazar
ŞANLIURFA

Bu da çamurlu yol eylemi

BU DA ÇAMURLU YOL EYLEMİ

Şanlıurfa'nın Hayati Harrani Mahallesi sakinleri, özellikle yağışlı havalarda kanalizasyonların tıkanması ile mahallenin sular altında kalmasına tepki göstererek eylem yaptı.

Evlerinin önünün su dolduğunu ve kanalizasyonların dolması ile birlikte suyun evlerine kadar ulaştıklarını belirten mahalle sakinlerinden İsmail Güneş, "Avrupa Birliğine aday bir ülkeyiz ve bu halleri yaşıyoruz. Oturduğumuz evler projeli planlıdır. Alt yapı parasını vermişiz. 2 bin TL kadar vergi vermişiz, ama gelin görün ki 2 bin değil, 2 kuruşluk hizmet görmüyoruz. Yetkililerin bir an önce ilgilenmesini arz ediyorum. Çocuklarımız perişan durumdalar. Ne okula gidebiliyorlar nede dışarı çıkabiliyorlar. Çocuklarımız okula gittiği zaman üstü başı çamur içinde oluyor. Öğretmenleri de kendilerine 'bu ne hal' diye soruyorlar ve çocukları tekrar eve gönderiyorlar. Şehrin en güzel yerinde çamur ve göl ortasında kalmışız. Yetkililer evimizin öndeki parkın yolunu yarım yamalak yaparak her tarafı çamur içinde bıraktılar" dedi.

Mahalle sakinlerinden Hatice Kurtdoğan ise, çocuklarının çamurdan dolayı dışarı çıkamadıklarını ifade ederek, "Çocuklarımız öğretmenlerinin kendilerine ceza vermelerinden dolayı okula gitmiyorlar. Bizde çocuklarımızı okula gönderemiyoruz. Belediye Başkanımızdan rica ediyoruz. Yollarımızı yapsınlar. Belediye Başkanımıza güveniyoruz ve ona sonsuza kadar destek veriyoruz ama o da bize destek versin bizimle ilgilensin, yollarımızı yapsın. Temizlik yapa yapa artık deterjan alacak paramız yok. Temizlik yapmaktan bıktık. Çöp bidonlarımız eksik. Bütün mahalle sakinleri sadece bir çöp bidonu ile yetiniyor. Hastanelere gidiyoruz, bize diyorlar içeri girmeyin ayaklarımız çamur olduğundan dolayı. Ayakkabılarımızı temizleyip öyle girmemizi istiyorlar. Ne yapacağımızı şaşırmış durumdayız" diye konuştu.

Mahalle sakinleri daha sonra hep birlikte alkış çalarak olayı protesto etti.

BU DA ÇAMURLU YOL EYLEMİ
BU DA ÇAMURLU YOL EYLEMİ
İHA
Yayın Tarihi : 20 Aralık 2009 Pazar 13:42:05
Güncelleme :20 Aralık 2009 Pazar 15:27:18


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?