5
Mayıs
2024
Pazar
ŞANLIURFA

Bu sefer çocuklar yürüdü

Şanlıurfa Sosyal Hizmetler ve Çocuk Esirgeme Kurumu ve sokakta çalışan çocuklar "12 Haziran Dünya Çocuk İşçiliğiyle Mücadele Günü" dolaysıyla Şanlıurfa Vali Yardımcısı Yıldıray Malgaç'ı makamında ziyaret etti.


Sosyal Hizmetler ve Çocuk Esirgeme Kurumu yetkilileri ve sokakta çalışan çocukları valilik önünde karşılayan Vali Yardımcısı Yıldıray Malgaç, gazeteciler yaptığı açıklamada, çocuk işçiliği, sosyal ve ekonomik açıdan çok önemli bir insan hakları sorunu olduğunu söyledi.
Bugün tüm dünyada 250 milyon kadar çocuğun yeterli eğitim, sağlık hizmetlerinden ve temel özgürlüklerden yoksun biçimde çalıştığını ifade eden Vali Yardımcısı Yıldıray Malgaç, "Bunun faturasını hiç kuşkusuz çocuklar ödüyor" dedi.


Uluslar arası çalışma örgütü ILO'nun "Asgari Yaş Sözleşmesi" ile çocuk işçiliğinin etkili biçimde ortadan kaldırmaya çalıştığını kaydeden Vali Yardımcısı Malgaç, bu sözleşme, çocuk işçiliğinin en kötü biçimlerinin hemen sona erdirilmesine yönelik ivedi önlem alınmasını içeren çalışma olduğunu kaydetti.

İHA
Yayın Tarihi : 12 Haziran 2007 Salı 15:19:56


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?