30
Nisan
2024
Salı
ŞANLIURFA

Bu topraklarda ölmek istiyorum

Harran Üniversitesi (H.Ü) Ziraat Fakültesi Toprak Bilimi Bölümü öğretim üyesi Prof. Dr. Ahmet Mermut, kendini GAP’a adadı. "Son nefesimi bu topraklarda vermek istiyorum" diyen Mermut, bölgenin Türkiye’nin geleceği için önemli olduğunu söyledi.

Kanada’da 25 yıl görev yaptıktan sonra Türkiye’ye geri dönen ve H.Ü. Rektörü Prof. Dr. Uğur Büyükburç’un daveti üzerine Şanlıurfa’ya gelerek göreve başlayan Prof. Dr. Ahmet Mermut, yıllardan beri içinde ukde olan görevi yapacağı için mutlu olduğunu ifade etti.

GAP’ın çok büyük bir potansiyele sahip olduğunu vurgulayan Prof. Dr. Ahmet Mermut, "Kanada’da 25 yıl öğretim üyeliği yaptıktan sonra içimdeki ukdeyi gerçekleştirmek amacıyla Harran Üniversitesi’ne geldim. Hocalarımızın katkıları olmakla birlikte, sayın Rektör’le görüşmemizin büyük etkisi oldu.

Burada büyük potansiyel var, hem de tahmin edilmeyecek potansiyel var. Yapılan çalışmalar gösteriyor ki GAP, milyarlarca dolar seviyesinde gelir sağlayacak. Türkiye’yi IMF ve Dünya Bankası’na muhtaç etmeyecek potansiyel var. Bu potansiyeli ortaya çıkarmak için burada görev aldım. Bu heyecanla hayatımın sonuna kadar burada çalışmak istiyorum, son nefesimi de burada vermek istiyorum. Çok sayıda medeniyet kurulan bu topraklarda yapılacak görev son derece kutsal. Bölgedeki bu potansiyeli gerçekleştirmek durumundayız" dedi.

Şimdiye kadar 80 ülke dolaştığını vurgulayan Prof. Dr. Ahmet Mermut, yabancı bilim adamlarının bölgenin potansiyelini yakından takip ettiklerini ifade ederek, "GAP’la ilgilenen çok. Burada ipin ucunu kaçırırsak işimiz bitti demektir. Bu heyecanla buraya geldim, burada bu potansiyeli ortaya çıkarmak durumundayız. Ben iddia ediyorum, burada 50 milyar doların üzerinde sadece bitkisel üretimde gelir sağlayabiliriz" diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 12 Ocak 2005 Çarşamba 15:23:02


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?