5
Mayıs
2024
Pazar
ŞANLIURFA

Buğday ve arpa tarımı masaya yatırıldı

BUĞDAY VE ARPA TARIMI MASAYA YATIRILDI

Harran Üniversitesi Ziraat Fakültesi ve Gübretaş tarafından düzenlenen "Güneydoğu Anadolu'da buğday ve arpa tarımı" konulu panel gerçekleştirildi.

Ziraat Fakültesi Osmanbey Kampusu Büyük Amfi Salonu'nda düzenlenen paneli Prof. Dr. Ayhan Altı yönetti. Panelin açılış konuşmasını Ziraat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. M. Ali Çullu ve Gübretaş Genel Müdürü Tahir Okutan yaptı. Düzenlenen panelde tarım ve kredi kooperatifi Gaziantep Bölge Müdürü Muhsin Gümüş, Ziraat Mühendisleri Odası Başkanı Abdullah Melik, Akademisyenler, Öğrenciler ve çok sayıda yöre çiftçisi hazır bulundu.

Yrd. Doç. Dr. Nefise Eren, "Buğday ve arpa tarımında suluda ve kuruda ekim nöbeti, toprak hazırlama ve ekim", Doç. Dr. İrfan Özberk "Buğday ve Arpa tarımında çeşit seçimi ve ekimi uygun görülen çeşitler", Prof. Dr. Cengiz Kaya "Buğday ve arpa tarımında gübreler ve gübreleme", M. Ertuğrul Güldür "Buğday ve arpa tarımında tohum, fide döneminde görülen hastalıklar ve mücadelesi" ile Doç.Dr. Emine Çıkman "Buğday ve arpa tarımında tohum, fide döneminde görülen zararlılar ve mücadelesi" konulu sunumlarını yaptılar.

Panel, katılımların sorularının cevaplanması ile son buldu.

İHA
Yayın Tarihi : 14 Ekim 2009 Çarşamba 17:01:00
Güncelleme :14 Ekim 2009 Çarşamba 17:12:57


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?