5
Mayıs
2024
Pazar
ŞANLIURFA

Bunaltan sıcağa püstürtmeli çözüm

Şanlıurfa'da kavurucu sıcaklardan dolayı müşterisi azalan esnaflar, müşterilerini sıcaktan korunmak ve ferah bir ortamda ağırlamak için ilginç yöntemlere başvuruyor.

Şanlıurfa kent merkezi ve ilçelerinde hava sıcaklığı hafta sonu 40 dereceye ulaşırken, sıcaklık hayatı olumsuz etkiledi. Aşırı sıcaklar nedeniyle müşteri sayısında düşüş yaşanan esnaf, sıcaklardan korunabilmek ve müşteri çekebilmek için ilginç yöntemlere başvuruyor. Şanlıurfa'da bulunan bir kıraathane sahibi ise müşteri çekebilmek için masalar attığı bahçeyi püskürtmeli suluma yöntemiyle serinletmeye çalışıyor.

Modern bir sistem ile müşterilerini serinletmeye çalışan kıraathane sahibi, bu sistemle birlikte müşteri sayısının arttığını açıkladı. Sıcak havadan korunmak ve müşteri memnuniyeti sağlamak için bu yöntemi kendilerinin geliştirdiğini dile getiren kıraathane çalışanlarından Nihat Taşkıran, "Bu yıl hava çok sıcak. Müşterilerimizi serinletmek için bu sistemi kurduk. Bu sistemi kurduktan sonra masa ve sandalyelerimizi arttırdık. Buna bağlı olarak müşteri sayımız da arttı. Sistemi sabah açıyoruz, gece geç saatlere kadar sıcaklık bitene kadar açık kalıyor" diye konuştu.

Püskürtmeli su ile serinleyebilmenin ferahlığını yaşayan kıraathane müşterisi İbrahim Koç ise bu sistemin kendilerini memnun ettiğini dile getirerek, "Püskürtü suyla rahat bir şekilde serinleyerek çayımızı içiyoruz. Bu sıcakta bu yöntemle rahat ediyoruz. Hem doğal, hem de rahat olması nedeniyle sistemden memnunuz. Bu sistemin arttırılması vatandaşların yararına olacaktır. Sıcaktan bunalarak ormanlara pikniğe gidenleri kene ısırdığı haberlerini okumaktayız. Vatandaşlar böyle çay bahçelerini bulamadıkları için ormanlık alanlara gidiyor. Böyle ferah ortamı bulamıyorlar. Her yerde bu sistem yok. Burada püskürtmeli su sistemi sayesinde sıcaklıktan etkilenmiyoruz. Arkadaşlarımızı ve misafirlerimizi burada ağırlıyoruz" dedi.

Öte yandan, vatandaşlar hafta sonu hava sıcaklığından korunabilmek için inanç ve kültür turizminde önemli bir yere sahip olan Balıklıgöl platosuna akın etti. Günün en sıcak saatinde Balıklıgöl'deki yeşillik alanlar ile banklara oturan vatandaşlar güneşten korunmaya çalışırken, bazı vatandaşlar ise gölge alanlarda uyuyarak dinlenmeyi tercih etti. Uzmanların uyarıları dikkate alarak güneşin en etkili olduğu saatlerde dışarı çıkmayan vatandaşlar, bol bol su ve soğuk gıdalar tüketti.
 

iha
Yayın Tarihi : 1 Ağustos 2009 Cumartesi 16:40:16


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?