5
Mayıs
2024
Pazar
ŞANLIURFA

Bursalı öğrencilere sıra geceli veda

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından başlatılan "Gönül Köprüsü Projesi" kapsamında Şanlıurfa'ya gelen Bursalı öğrenci ve öğretmenler için sıra geceli bir veda düzenlendi.

Şanlıurfa İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından Harran Üniversitesi Eyubbiye kampüsünde düzenlenen gecede "Gönül Köprüsü Projesi"ne destek veren kurum ve kuruluşlara Vali Yusuf Yavaşçan tarafından birer teşekkür plaketi verildi.

Kente gelen son ekip olma özelliği taşıyan ve 360 öğrenci, 20 öğretmen ve idarecilerden oluşan Bursa topluluğunun gönüllerince eğlendiği gecede bir konuşma yapan Şanlıurfa Valisi Yusuf Yavaşcan, projenin amacına ulaştığını bildirdi. Vali Yavaşcan, kurulan köprülerin bir takım ön yargıları kırdığına dikkat çekerek, "Doğu ve Güneydoğuyu tanımayan insanlar, buralar hakkında yanlış kanaatlere sahip oluyorlar. Ama onları tanıdıkları zaman ne kadar yanlış düşündüklerini gördüler. Bunun en güzel örneği de kentimize gelenler yaşadı. Bizim Şanlıurfa'dan Konya'ya, Kayseri'ye ve İstanbul'a giden çocuklarımız da benzer farklı duygularla İlimize döneceklerdir" dedi.

Vali Yusuf Yavaşcan, projenin uygulanması noktasında emeği geçen tüm kurum ve kuruluşlara teşekkür etti.

İl Milli Eğitim Müdürü Hanifi Şahin ise, "Gönül Köprüsü Projesi"nin herkesi heyecanlandırdığını ve bu proje sayesinde kurumsal dayanışmanın da çok önemli bir örneğininin yaşandığını söyledi. Gelen öğrencilerin Şanlıurfa'dan çok memnun kaldıklarını anlatan Şahin, "Gelen çocuklarımız hayretlerini gizleyemiyorlar. Gelirken düşündüklerinin çok üstünde bir Şanlıurfa görenler. Ailelerine Şanlıurfa'nın insanlarını, güzelliklerini anlata anlata bitiremeyenler. Projenin amacı da buydu gerçekten gönüllerde yer buldu" dedi.

Konuşmaların ardından, Gönül Köprüsü Projesinin Şanlıurfa'da uygulanmasından dolayı, Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik Adına Şanlıurfa İl Milli Eğitim Müdür Hanifi Şahin, Şanlıurfa Valisi Yusuf Yavaşcan'a bir teşekkür plaketi verdi. Şanlıurfa Valisi Yusuf Yavaşcan ise Belediye Başkanı A. Eşref Fakıbaba, Bozova Kaymakamı Mehmet Özel, Harran Kaymakamı Hasan Yaman ve bazı katılımcılara teşekkür plaketi verdi.

Bu arada Şanlıurfa Zihinsel Engelliler Derneği Başkanı Bedin Satoglu da Şanlıurfa Valisi Yusuf yavaşcan, Belediye Başkanı A. Eşref Fakıbaba ve Milli Eğitim Müdürü Hanifi Şahin'e Gönül Köprüsü Projesinin düzenlenmesinden dolayı bire plaket verdi.

Gecede ayrıca Bursa'dan gelen öğrenciler arasında şiir yarışmasında dereceye giren öğrencilere de Milli Eğitim Müdürü Hanifi şahin tarafından çeşitli hediyeler verildi. Gece Sıra gecesi ve havai Fişek Gösterisiyle sona erdi.
"Gönül Köprüsü Projesi" çerçevesinde Şanlıurfa'dan Çeşitli illere 3 bin 24 öğrenci giderken, Şanlıurfa'ya da toplam bin 440 öğrenci geldi.

İHA
Yayın Tarihi : 10 Temmuz 2008 Perşembe 19:07:08


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?