3
Mayıs
2024
Cuma
ŞANLIURFA

Buruk üçüz sevinci

ŞANLI AİLESİ'NİN BURUK ÜÇÜZ SEVİNCİ

Şanlıurfa'da yaklaşık 9 gün önce üçüz bebeği dünyaya gelen Eyyüp ve Sevim Şanlı çifti maddi sıkıntılardan dolayı sevinç ve üzüntüyü bir arada yaşıyor.

Şanlıurfa'nın Hilvan ilçesinde yaşayan 6 yıllık evli 27 yaşındaki Eyyüp ve 26 yaşındaki eşi Sevim Şanlı çiftinin, Harran Üniversitesi Eğitim Araştırma ve Uygulama Hastanesi'nde ikisi erkek biri kız üçüz bebekleri dünyaya geldi. İrem, Hasan ve Hüseyin isimleri verilen bebeklere aile şimdi nasıl bakacaklarını kara kara düşünüyor. Kuvözde tutulan üçüzlerin sağlık durumlarının iyi olduğunu belirten aile, maddi sıkıntı yüzünden üçüzlerine bakmakta çok zorlanacaklarını söylediler. Şanlı ailesi daha önce de 2

kız çocuğunun olduğunu belirtti. Baba Eyyüp Şanlı, yaklaşık 9 gün önce üçüz bebeklerinin dünyaya geldiğini belirterek, "Çok mutluyum. Allah bebeği olmayanlara nasip etsin. Maddi durumum iyi değil. Üçüz bebeğimden ayrı 2 tane daha çocuğum var. Bu 5 çocuğa bakamıyorum. Yetkililerden çocuklarıma yardım bekliyorum. Kirada oturuyorum. Aylık asgari ücretle çalışıyorum. Çocuklarımın günlük maması sadece 54 TL, 8-10 TL'ye çocuk bezi alıyorum. Şimdiye kadar Sağlık Sigorta Kurumu'na müracaat ettim. Oraya

gittiğimden yetkililer bize yardım edecekleri konusunda hiç bir şey söylemediler. Bende yetkililerden yardım bekliyorum. Ben güvenlik görevlisi olarak çalışıyorum. Aldığım maaş 650 TL'dir. Bakımları bizim için zor olacak" dedi.

Anne Sevim Şanlı ise, ekonomik durumlarının kötü olduğunu ifade ederek, "Yetkililerden yardım bekliyoruz. Şuanda üçüz çocuğumuzun olduğuna çok seviniyoruz ama, maddi sıkıntılar çektiğimizden dolayı sevinemiyoruz. Hastane yetkilileri bize 40 günden aşağı hastaneden çıkamayacağımızı söylediler. 40 gün boyunca nasıl kalacağız burada. Yetkililerden tek istediğimiz bize yardım etsinler" diye konuştu.

Çocuk Uzman Doktoru Hasan Kapaklı ise, bebeklerin bugün doğumlarının 9. günü olduğunu ifade ederek, "Çocuklarımız 33 haftalık doğdular. Düşük doğum ağırlıklı olarak erken doğum yani sezaryen yapılarak doğdular. Bebeklerin bir süre kuvözde takip edilmeleri gerekiyor. Bu düşük doğum ağırlığına bağlı ek komplikasyonlar gelişti, sarılık oldu. Çocukların şuan genel durumları iyi. Kilo almalarını bekliyoruz çocuklarımızın. Şuan tedavilerini takip ediyoruz" şeklinde konuştu.

ŞANLI AİLESİ'NİN BURUK ÜÇÜZ SEVİNCİ
ŞANLI AİLESİ'NİN BURUK ÜÇÜZ SEVİNCİ
ŞANLI AİLESİ'NİN BURUK ÜÇÜZ SEVİNCİ
İHA
Yayın Tarihi : 20 Ocak 2010 Çarşamba 09:54:00
Güncelleme :20 Ocak 2010 Çarşamba 12:06:50


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?