5
Mayıs
2024
Pazar
ŞANLIURFA

Bush ve Olmert'e ayakkabılı protesto

Şanlıurfa'da Filistin'e Destek Platformu tarafından İsrail'in Filistin'e yönelik saldırılarını protesto etmek için düzenlenen mitingde İsrail bayrağı ateşe verildi. İsrail aleyhine sloganlar atan eylemciler, ABD Başkanı Bush'un ve İsrail Başbakanı Olmert'in fotoğrafına ayakkabı fırlattı.

Şanlıurfa'da İsrail'i protesto gösterileri sürüyor. Filistin'e Destek Platformu ile çeşitli sivil toplum kuruluşları tarafından Şanlıurfa otogarı yanındaki meydanda İsrail aleyhine bir miting düzenlendi.

İsrail'in Filistin'e yönelik saldırılarını kınamak amacıyla düzenlenen mitinge katılan yaklaşık 3 bin kişi, "Kahrolsun İsrail", "Çocuklara uzanan eller kırılsın, "Katil Amerika Orta Doğu'dan defol", "İsrail soyun kurusun", "Zalimler için yaşasın cehennem" gibi sloganlar atarak, İsrail bayrağını ateşe verdi.

Öfkeli grup ardından ABD Başkanı Bush'un ve İsrail Başbakanı Olmert'in fotoğrafının bulunduğu dev bir afişi duvara asarak ayakkabı fırlattı. Öfkeli eylemceler tarafından indirilen dev afiş ayaklar altına alındıktan sonra ateşe verildi. Bu sırada grup arasında kısa süreli izdiham yaşandı. Kadınlar ve çocukların da aralarında bulunduğu grup, kan bulaşmış kefenli bebekleri ellerinde taşıdı. Saldırılarda hayatlarını kaybeden Müslümanlar için dua eden bazı protestocular, ellerindeki pankartları yakarak tepkilerini dile getirdi. Mitinge katılan grup, polis kontrolünde dağılmaya başladı.

iha
Yayın Tarihi : 3 Ocak 2009 Cumartesi 19:10:05


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?