30
Nisan
2024
Salı
ŞANLIURFA

Büyükelçi Gyeger'in GAP şaşkınlığı

Güneydoğu Anadolu Projesi (GAP) kapsamındaki illerde incelemelerde bulunan İsviçre’nin Ankara Büyükelçisi Walter Gyeger, GAP yatırımlarından etkilendiğini belirterek, "GAP bölgesi ülkemin 2 katı; ama gayri safi hasılası çok düşük" dedi.

Türkiye’nin en büyük kalkınma projesini incelemek üzere Şanlıurfa’ya gelen İsviçre’nin Ankara Büyükelçisi Gyeger, GAP Bölge Kalkınma İdaresi (BKİ) Bölge Müdürlüğü’nde çalışmalara ilişkin brifing aldı. GAP BKİ Başkan Yardımcısı Dr. Ferhat Şelli’nin projeyle ilgili sunumunu büyük bir dikkatle dinleyen Büyükelçi Gyeger, çok etkilendiğini söyledi.

Uçaktaki izlenimleri sonucu bölgedeki çalışmaların kendisini etkilediğini dile getiren Gyeger, "Uçaktan inerken sulanan alanları gördüm. Bölgede çok ciddi anlamda büyük bir potansiyel var. Bölge beni çok etkiledi" dedi.

Ülkesinin 2 katı büyüklüğündeki GAP bölgesinin, nüfusunun da hemen hemen İsviçre ile aynı oranda olduğunu vurgulayan Büyükelçi, "Bölgeyi kendi ülkemle karşılaştırdığımda bu sonuçlara ulaşıyorum; ancak bölgenin gayri safi hasılasının da düşük olduğunu gözlemledim. Türkiye Cumhuriyeti hükümetinin burada böyle bir yatırım yapmasını anlamlı buluyorum" diye konuştu.

İsviçre hükümetinin 2.2 milyon dolarlık desteğiyle ilgili açıklamalarda da bulunan Gyeger, "Bu bölgede yaptıklarımız sadece 2.2 milyon dolarla sınırlı değil. Buraya İsviçre’nin katkısı çok büyük. Baraj inşaatları tribünlerinde İsviçre firmaları var. Projede hükümetimizin katkılarının olumlu sonuçlarını görmek beni mutlu ediyor" şeklinde konuştu.

İsviçre Büyükelçisi Walter Gyeger, GAP Bölge Müdürlüğü’ndeki brifingden sonra Şanlıurfa’daki yatırım yerleri ve sulanan alanları gezmek üzere yola çıktı.

İHA
Yayın Tarihi : 8 Haziran 2005 Çarşamba 11:44:33
Güncelleme :13 Haziran 2005 Pazartesi 14:37:07


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?