5
Mayıs
2024
Pazar
ŞANLIURFA

Büyükelçi Kim fidan dikti

Şanlıurfa'ya gelen Güney Kore'nin Ankara Büyükelçisi Chang Yeab Kim, GAP Uluslararası Havaalanı sahasında gerçekleştirilen fidan dikim törenine katıldı.

Büyükelçisi Kim, valilik ziyaretinin ardından GAP Uluslararası Havaalanı sahasında gerçekleştirilen fidan dikim törenine katıldı. Törende Güney Kore'nin Ankara Büyükelçisi Chang Yeab Kim, AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Abdulkadir Emin Önen'in yanı sıra Şanlıurfa Vali Yardımcısı Mehmet Özel, Belediye Başkanı Ahmet Eşref Fakıbaba ve çok sayıda vatandaş hazır bulundu. AK Parti'li Önen ile birlikte fidan diken Büyükelçi Kim, daha sonra yaptığı açıklamada Şanlıurfa'yı çok sevdiğini ve Şanlıurfa'nın GAP konusunda çok büyük bir potansiyelinin olduğunu dile getirdi. Kim, "İlk öncelikle hepinize sevgi ve saygılarımı sunuyorum. Buraya gelen herkese teşekkür ediyorum. Daha önce de söylediğim gibi buraya 3. gelişim. Şanlıurfa'nın büyük bir potansiyeli var, bunu gerçekten görebiliyoruz. GAP'ın da başkenti olduğunu biliyoruz ve GAP konusunda çok büyük bir potansiyeli var" dedi.

Dünyadaki küresel krize de değinen Büyükelçi Kim, "Şuan dünya bu finans krizinden dolayı zor bir süreçten geçiyor. Türkiye'de de, Kore'de de büyük zorluklar var. Ama bunu avantaja dönüşerek, birbirimize nasıl yardımcı olabiliriz bunları düşünmeliyiz. Bir kez daha misafirperverliğinize ve cana yakınlığınıza çok teşekkür ediyorum" diye konuştu.

AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Abdulkadir Emin Önen ise konuşmasında her şeyin başkasında beklenilmemesi gerektiğine işaret ederek, şunları söyledi:

"Her şeyi uzaktan beklemek, devletten beklemek, bir başkası gelsin bize yardım etsin bir başkası gelsin imkan sağlamasından ziyade kendi gücümüzü kendimize ispatlamak, bir olmak, beraber olmak, aslında bunun özünde yatan bu. Biz bugün 5 bin adet fidanı dikerek bunu örneklemeye çalışıyoruz. Sadece bu 5 bin ağaçla kalmayacak. İnşallah havaalanından başlayacağız. Devletimiz bize çok güzel bir havaalanı hediye etti. Biz de bunu ağaçlandırarak, Şanlıurfamıza her şekilde sunmak istiyoruz. İnşallah bu ağaçlandırma burada kalmayacak ve bütün Urfa çapında yayılacak. Ben bütün vatandaşlarımızdan, hemşerilerimizden sağduyulu bir şekilde bu kampanyaya yardım etmelerini sadece hava alanından bahsetmiyorum, Urfa'nın genelinden bahsediyorum. Ve bunu kamuoyuna yaymak ve Şanlıurfamızı ağaçlandırmak istiyoruz." Fidan dikimi töreninin ardından, heyet havaalanından ayrıldı.

İHA
Yayın Tarihi : 22 Kasım 2008 Cumartesi 17:00:11


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?