5
Mayıs
2024
Pazar
ŞANLIURFA

Büyükelçi Levy yine gelecek

Uluslararası Halil İbrahim Buluşmaları kapsamında Şanlıurfa Valiliği'nin davetlisi olarak kente gelen İsrail Büyükelçisi Gaby Levy Şanlıurfa Valiliği'ni ziyaret etti

Vali Vekili Yıldıray Malgaç tarafından karşılanan Büyükelçi Gaby Levy, Valilik Şeref Defterini imzaladı. Daha sonra Valilik makamına geçen Levy, Vali Vekili Yıldıray Malgaç'la bir süre görüştü.

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Vali Vekili Malgaç, "İsrail Büyükelçimizin Halil İbrahim Buluşmaları'na katılmasından dolayı kendisine çok teşekkür ediyoruz. Amacımız buraya diğer ülkelerimizin, diğer dinlere mensup insanların Halil İbrahim Buluşmaları adını verdiğimiz ve temelinde insanlığın özünde olan o iyilik duygusunu yansıtan güzellikleri Urfa'da toplamaktır. Bundan hareketle farklı ülkelerden farklı dinlerin yaşandığı ülkelerin temsilcilerinin ziyarete Urfa'ya gelmesi etkinliğe katılması bizim bu etkinliğin amacına ulaşmasında faydalı olacağını düşündük. Etkinlik boyunca kamuoyunun da takip ettiği gibi yaklaşık 11 büyükelçiliğimizden ziyaretçi grubu Şanlıurfa'ya geldi ve etkinliğimizi katıldılar. Ama İsrail Büyükelçimiz etkinlik boyunca burada bulunarak bizlerle beraber oldu. Büyükelçimize etkinliğimize katıldığı için teşekkür ediyoruz" dedi.

Şanlıurfa'da olmaktan duyduğu memnuniyeti dile getiren Büyükelçi Gaby Levy ise, "Ziyaretimin iki amaca var, birincisi ben Türkiye'ye Büyükelçi olarak atandığım zaman Vali'nin bana yapmış olduğu ziyaret, ikincisi Uluslararası Halil İbrahim Buluşmaları bu kapsamda bütün bu etkinliklerden çok etkilendiğimi ifade etmek isterim. Bu bölge hem Müslümanlar için hem Yahudiler için çok önemli bir yer. Biz küçüklüğümüzden beri nereden geldiğimizi ve tarihimizi biliyoruz, bunu küçük çocuklarımız da biliyor. Tabii her Yahudi için bu topraklar atalarımızın dedelerimizin geldiği bu topraklara gelmek çok önemli özellikle Şanlıurfa ve Harran bizim için çok önemli. Ziyaretimin bir diğer amacı da ayda en az bir iki defa Ankara dışına çıkmak ve diğer şehirleri gezmek. Çünkü büyükelçiler ve diplomatlar olarak Ankara da sıkışıp kalıyoruz ve Türkiye'yi sadece Ankara'dan ibaret sanıyoruz. Türkiye'nin diğer bölgelerini unutuyoruz. Bu sebeple ayda bir iki defa Ankara dışında ve Şanlıurfa da olmaktan büyük onur duyuyorum.
Şanlıurfa belediye başkanını ziyaret ettim sayın vali ile etkinlikler süresince görüştüm Harran üniversitesi ziraat odası başkanı ve gazetecilerle görüşmem olacak. Şanlıurfa ya gelmek benim buraya ikinci kez gelme fikrini uyandırdı ikinci kez Şanlıurfa ya gelmekten onur duyacağım" diye konuştu.

Büyükelçi Gaby Levy, Şanlıurfa Valisi Yusuf Yavaşcan'ın eşi Ayla Yavaşcan'a Şanlıurfa gezisi sırasında eşine gösterdiği ilgiden dolayı da ayrıca teşekkür etti. Ziyaretin sonunda Vali Vekili Malgaç, Büyükelçisi Gaby Levy'e Şanlıurfa ile ilgili bilgilerin yer aldığı hediye setini armağan etti.

iha
Yayın Tarihi : 25 Mayıs 2009 Pazartesi 17:22:04


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?