4
Mayıs
2024
Cumartesi
ŞANLIURFA

Büyükşehir heyecanı!

5 İLDE BÜYÜKŞEHİR HEYECANI

Şanlıurfa'nın da içinde bulunduğu 5 ilin Büyükşehir olması çalışmaları, illeri heyecanlandırdı.

Şanlıurfa, Malatya, Denizli, Hatay ve Trabzon illerinin Büyükşehir olması için hükümet tarafından çalışma yapılması illerde memnunlukla karşılandı. Şanlıurfa Belediye Başkanı Ahmet Eşref Fakıbaba, Şanlıurfa Belediye Başkanı olarak değil, Şanlıurfa vatandaşlı olarak mutlu olduğunu belirterek, "Başbakanımız ve emeği geçen herkese sonsuz teşekkürlerimizi sunuyoruz. Şanlıurfa Büyükşehir olunca, tabi ki şehrimizin gelirlerinde artış olacak, yönetimde çok daha avantajımız olacak. Şanlıurfa Büyükşehir olacağı takdirde daha iyi bir şekilde yönetilecek. Halkı çok mutlu olacak. Çok mutluyum. Başta Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere emeği geçen herkese yürekten teşekkür ediyorum" dedi.

Şanlıurfalı İş adamlarından M. Nuri Kendirci ise, Şanlıurfa'nın Büyükşehir olma yolundaki kararın geç kaldığını ifade ederek, "Başbakanımızın Şanlıurfa'ya olan sevgisinin ve ilgisinin bir tevazühüdür bu. Buradan Başbakanımıza, sevgi ve saygılarımızı sunuyoruz. Şanlıurfa'ya sevgisini gösterdiği için kendisine sonsuz teşekkürlerimizi sunuyoruz. Şanlıurfa'nın Büyükşehir olması ile birlikte ekonomisi ve kültürü daha da artacaktır. Alt yapı olarak kendisini tamamlayan bir Şanlıurfa var. Bunun üzerine daha da ticaretin artması demek, bir dünya kenti olması demek, turizmin artması demektir. İnsanlarımızın dünyayla açılımını sağlayacaktır Büyükşehir olduğumuzda. Büyükşehir olmasıyla birlikte, diğer Büyükşehirlerle farkı kapatacaktır Şanlıurfa. Çünkü Şanlıurfa bugün GAP'ın merkezidir. GAP'ın merkezi olması dolayısıyla bunu Büyükşehir ile tamamladığımız zaman daha büyük adımların atılacağı demektir. Buradan Şanlıurfalılar adına Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan'a sonsuz teşekkürlerimizi sunuyoruz" diye konuştu.

Bu arada, Malatya'da vatandaşlar ise, Büyükşehir olmanın avantajlarının çok olacağını dile getirirken, çevre illere göre gelişmiş şehir olan Şanlıurfa'nın çoktan Büyükşehir'i hak ettiğini savundular.

5 İLDE BÜYÜKŞEHİR HEYECANI
5 İLDE BÜYÜKŞEHİR HEYECANI
5 İLDE BÜYÜKŞEHİR HEYECANI
İHA
Yayın Tarihi : 16 Aralık 2010 Perşembe 16:40:02
Güncelleme :18 Aralık 2010 Cumartesi 02:23:35


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?