5
Mayıs
2024
Pazar
ŞANLIURFA

ÇADER kursları meslek sahibi yapacak

Şanlıurfa Çalışanları Dayanışma Derneği (ÇADER) tarafından 2 ay önce başlatılan büro yönetimi ve sekreterlik kursu devam ediyor.

Dernek binasında hafta sonları sabah ve öğleden sonra olmak üzere 2 seansta yapılan kursun tamamlanması ile 20 öğrenci sertifika alacağı bildirildi. Bu tür kursların sayısının artırılması gerektiğini dile getiren öğrenciler, kentteki işsizliğin ancak bu yolla çözülebileceğini ifade etti.

Bir yanda işsizliğin baş gösterdiğini diğer yandan da kalifiye eleman sıkıntısının yaşandığını söyleyen ÇADER yönetim kurulu üyesi Mahmut Kaçan, SODES destekli proje başlattıklarını söyledi. Kaçan, 17-27 yaşları arasındaki köy ve beldelerden şehir merkezine göç eden an az lise mezunu 10 bayan, 10 erkek olmak üzere toplam 20 işsize, 380 saat "büro yönetimi ve sekreterlik" kurs vererek bu kişilerin meslek sahibi olmalarının önünü açmayı amaçladıklarını dile getirdi.

Talepler doğrultusunda kursların devam edeceğini dile getiren Kaçan, meslek sahibi olmak isteyen herkesin kurslara kayır yaptırabileceğini belirtti.

iha
Yayın Tarihi : 14 Temmuz 2009 Salı 16:33:13


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?