5
Mayıs
2024
Pazar
ŞANLIURFA

Çadırda yaşayan aileye kira yardımı

Akçakale ilçesinde çadırda yaşayan aileye kira desteğinde bulunan hayırseverler, ilçedeki 3 ailenin 30 çocuğunu giydirdi.

Atatürk Mahallesi Menekşe sokakta ikamet eden ve bir ailenin çadırda yaşadığı 3 fakir aileye hayır sahipleri yardım eli uzattı. Atatürk Mahallesi'nde ikamet eden İbrahim Sürer, Mehmet Sürer ve İbrahim Sürer'in ailesine giyim yardımı yapıldı. Hayırseverler 3 ailenin toplam 30 çocuğunu baştan aşağı giydirdi.

Fakir ve mağdur ailelerin durumlarını haberlerden öğrendiğini söyleyen Şanlıurfa İl Genel Meclisi Hasan Takuş, "Bu insanların bu kadar ilkel şartlar altında yaşadıklarını bilmiyorduk. Bu ailelerin fakir ve mağdur durumda olduklarını basından öğrendik ve çok zorumuza gitti. Arkadaşlarla birlikte fakir aileleri giydirdik. Üç aileden biri zaten evleri olmadığı için çadırda yaşıyor. İlçede bulunan zenginlere sesleniyoruz. Fakir ve mağdur ailelere yardımcı olalım. Her şeyi devletten beklemeyelim" dedi.

Öte yandan çadırda yaşayan ailenin 1 yıllık kira bedelinin Akçakale Kaymakamlığı tarafından ödeneceği bildirildi.

Akçakale Kaymakamlığından yapılan açıklamada, çadırda yaşayan İbrahim Sürer ailesine bir yıllık kira yardımı yapıldığı ifade edildi.

Çadırda kalan Sürer ailesinin fertleri, zor şartlar altında yaşadıklarını dile getirerek hayır sahiplerinin kendilerine yardımcı olmaları çağrısında bulundular.

İHA
Yayın Tarihi : 26 Aralık 2008 Cuma 10:38:37


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?