5
Mayıs
2024
Pazar
ŞANLIURFA

Çağla'nın katiline 25 yıl hapis

Şanlıurfa'da Harran Üniversitesi Tıp Fakültesi öğrencisi Çağla Arin'i aşkına karşılık vermediği için bıçakla öldürdüğü gerekçesiyle tutuklanan tıp fakültesi öğrencisi Hüseyin Z. hakkındaki karar açıklandı. Mahkeme, sanık Hüseyin Z.'yi 25 yıl 10 ay hapis cezasına çarptırdı.

3. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya tutuklu sanık Hüseyin Z. ile olayda yaralanan Seda Tunca ve avukatları katıldı. Mahkeme heyeti tarafından gerçekleştirilen kimlik tespitinden sonra söz verilen müşteki avukatlarından Mustafa Yıldırım, sanığın cinayeti canavarca bir hisle ve planlayarak işlediğini belirterek en ağır şekilde cezalandırılmasını istedi.

Sanık avukatı Mustafa Hartavi ise Hüseyin Z.'nin cinayeti canavarca bir hisle ve planlayarak işlemediği cevabını verdi.

Mahkeme, Çağla Arin'i öldürdüğü iddiasıyla Hüseyin Z.'ye 'kasten adam öldürmek ve adam yaralamak' suçlarından önce müebbet hapis cezası verdi. Sanığın duruşmalardaki tavırları ve iyi halini göz önüne alan heyet, sanığa 25 yıl 10 ay hapis cezası verdi. Karar açıklanırken Seda Tunca ve avukatı Sidar Tunca duruşma salonunu terk etti.

Harran Üniversitesi Tıp Fakültesi öğrencisi Hüseyin Z., arkadaşlık teklifine karşılık vermeyen sınıf arkadaşı Çağla Arin'i 29 Mart 2008 tarihinde bıçaklayarak öldürdükten sonra, Arin'in ev arkadaşı Seda Tunca'yı da bacağından yaralamıştı.

İHA
Yayın Tarihi : 25 Eylül 2008 Perşembe 20:11:34


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?