5
Mayıs
2024
Pazar
ŞANLIURFA

Çağla'nın köyüne aşevi yaptıryorlar

Bingöl'ün Genç ilçesine bağlı Meşedalı köyünde yaşayan Çağla Arin'in en büyük hayali doktor olmaktı. Bu idealini gerçekleştirmek için çok çalıştı, üniversite sınavını kazandı.

Şanlıurfa'ya geldi, Harran Üniversitesi Tıp Fakültesi'ne kaydını yaptırdı. Her gün heyecanla okula gidiyor, diploma alacağı günü iple çekiyordu. Ancak 3. sınıfta her şey değişti. Sınıf arkadaşı Hüseyin Zengin, kendisine arkadaşlık teklifinde bulundu. Bunu kabul etmeyen Çağla, sürekli rahatsız ediliyordu. Ve 22 yaşındaki genç kızın bütün hayalleri bir cinayetle son buldu. Mart ayının son günlerinde Zengin'in 47 bıçak darbesiyle hayatını kaybetti.

Genç doktor adayı, derslerindeki başarısı ve güler yüzüyle üniversitede herkes tarafından seviliyordu. Arkadaşları ve hocaları, onu son yolculuğuna uğurlamak için otobüslerle memleketine koştu. Üniversite adeta Meşedalı köyüne taşındı. Maddi durumları iyi olmayan köylüler, böyle bir kalabalık beklemiyordu. Ağırlamakta zorlandılar. Bunun üzerine yardım imkanlarını araştıran üniversiteli gençler, Çağla'nın anısına köyüne bir aşevi yaptırmaya karar verdi.

Destek bulabilmek için de Arin adına bir internet sitesi açıldı. www.caglaarin.com isimli sitedeki yardım kampanyası sürüyor. Öğrencilere öncülük eden öğretim üyesi Doç. Dr. Şahin Aksoy, gençlerin vefa borcunu ödemek istediğini vurguluyor. Herkesin kolları sıvadığını belirten Aksoy, köylüler ve üniversiteli gençlerin el ele vererek aşevinin yapımını sürdürdüğünü kaydediyor. Kızının ihtiyaç sahiplerine sürekli yardım ettiğini anlatan Çağla'nın babası Gıyasettin Arin de aşevinin kendilerine teselli olacağını belirtiyor.

Zaman
Yayın Tarihi : 14 Eylül 2008 Pazar 13:27:55


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?