5
Mayıs
2024
Pazar
ŞANLIURFA

Çalınan kimliğiyle araba aldılar

Akçakale ilçesinde ikamet eden bir vatandaş, çalınan nüfus cüzdanı ile lüks bir araç alındığını öne sürerek mağdur olduğunu söyledi.

Edinilen bilgiye göre, Atatürk Mahallesi'nde ikamet eden Halil Karaca (60), 1996 yılında Kuzey Irak'tan Türkiye girişine 3 kilometre kala, 63 NA 443 plakalı kamyonundan kendisine ait nüfus cüzdanı, pasaport, ehliyet, vergi levhası, araba ruhsatı, triptik ve 2 bin dinarın çalındığını öne sürdü. Karaca, "Bu mağduriyetimi o tarihlerde bildirmeme rağmen hiçbir sonuca ulaşamadım. Ayrıca çalınan nüfus cüzdanımla lüks bir araç alınmış" dedi.

Aradan 12 yıl geçmiş olmasına rağmen mağduriyetinin hala giderilmediğini ifade eden Halil Karaca, "1996 yıllarında Türkiye'den Kuzey Irak'a un götürüyorduk. Kuzey Irak'tan Türkiye'ye dönüşte kapıya 3 kilometre kala arabamızı sıraya koyup dinlenmeye gittim. Aracıma döndüğümde kapımın açılmış olduğunu gördüm. Aracımdan bana ait olan nüfus cüzdanım, pasaportum, ehliyetim, vergi levham, araç ruhsatım, triptiğim ve 2 bin dinarımın çalındığını fark ettim. Hemen güvenlik birimlerine şikayette bulundum. Zabıt tutulduktan sonra Türkiye tarafına geçtim. Silopi ilçesine gidip 09.09.1996 tarihinde cumhuriyet savcılığına suç duyurusunda bulundum. Ancak 12 yıl geçmesine rağmen çalınan evraklarımdan hiçbirinden haber çıkmadı. O da yetmezmiş gibi birileri çalınan nüfus cüzdanımla lüks bir araç almış. Bunu da İzmir'de işçilik yapan oğlumdan öğrendim. Oğlum İsa 10.11 2007'i tarihinde yeşil kart vizesini yenilemek için gittiğinde 'Babanızın adına bir otomobil var, siz zenginsiniz' demişler. Akçakale Emniyeti'ne gidip kayda baktığımda işin gerçeğini öğrendim. Kimliğimi çalanlar, adıma araba almış. Tekrar gidip cumhuriyet savcılığına suç duyurusunda bulundum. 5 ay oldu, hala bir şey çıkmadı. Günün birinde bu araçla suç işlerlerlerse ben sıkıntı yaşarım. Yetkililerden ve kamuoyundan talebim, mağduriyetimin giderilmesidir" ifadelerini kullandı.

.
Yayın Tarihi : 27 Mart 2008 Perşembe 13:27:01


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
hayret IP: 88.225.213.xxx Tarih : 28.03.2008 21:09:28

demek türkiyrde herşey olıyor. nsıl olur da çalıntı kimlıkle gidip araç alıyorlar hayrat ediyorum