5
Mayıs
2024
Pazar
ŞANLIURFA

Çalışarak okul masraflarını çıkarıyor

Şanlıurfa'da ilkokul 5. sınıf öğrencisi Murat Akgün, maddi durumları zayıf olduğu için okul masraflarını kendisi karşıladığını söyledi.

Sabahın erken saatlerinde Balıklıgöl parkına gelen ilkokul 5. sınıf öğrencisi Murat Akgün, okul masraflarını ayakkabı boyayarak çıkartıyor.

Maddi durumları kötü olduğu için ailesinden okul eşyaları için para alamadığını belirten Murat Akgün, hem okul masraflarını karşılamak hem de ailesine maddi destekte bulunmak için sokaklarda ayakkabı boyadığını kaydetti.

Murat Akgün, okumak istediğini belirterek, "Maddi durumumuzun zayıf olması nedeniyle, hafta sonları ayakkabı boyacılığı yaparak evin ihtiyacını ve
okul masraflarımı karşılamaya çalışıyorum. Benim yaşıtlarımdaki arkadaşlarım hafta sonları oyun oynayarak eğlenmektedirler. Ama benim böyle bir şansım yok. Her hafta sonu çalışmak zorunda kalıyorum. Ben de arkadaşlarım gibi hafta sonları eğlenmek isterim ama maalesef geleceğim için çalışmak zorundayım. Çünkü gelecekte iyi bir iş sahibi olmam için okumak için şimdiden okul masraflarımı çıkartmak zorundayım ve eve biraz da olsa maddi katkıda bulunmak istiyorum. Günlük kazancım 8 ila 10 TL arası değişiyor ve
buna da şükrediyorum. Yaz boyunca çalıştım. İnşallah okul masraflarımı çıkarttığıma inanıyorum" dedi.
 

İHA
Yayın Tarihi : 24 Eylül 2009 Perşembe 09:59:52
Güncelleme :24 Eylül 2009 Perşembe 10:05:30


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?