5
Mayıs
2024
Pazar
ŞANLIURFA

Çalışkanlara hediye bisiklet

Şanlıurfa'da düzenlenen 'Şanlıurfa Okuyor' kampanyası çerçevesinde en çok kitap okuyan öğrencilere bisiklet hediye edildi.

'Şanlıurfa Okuyor' kampanyası kapsamında en çok kitap okuyan öğrencilere İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından kentin Yenişehir İlköğretim Okulu Konferans Salonu'nda düzenlenen törenle bisiklet hediye edildi. Sponsorların destekleriyle gerçekleştirilen ödül törenine; Milli Eğitim Müdürü Hanifi Şahin, Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Halil Ömer Coşkun, Milli Eğitim Şube Müdürleri Hüseyin Aslıhan ile Mehmet Sarmış'ın yanı sıra kuruluşların temsilcileri, veliler ve öğrenciler katıldı. Sınıflarında en çok kitap okuyan öğrencilere bisikletlerini Milli Eğitim Müdürü Hanifi Şahin verdi.

Milli Eğitim Müdürü Hanifi Şahin, yaptığı konuşmasında okumanın önemine değinerek, "Okumak, hava, su, ekmek kadar insan için gereklidir. Okuma ile biz hayatı yeniden keşfederiz. Olayları anlamlandırıp, hayatımıza istikamet veririz. Çok okuyan insanlar, olaylara ve dünyaya bakış açısı itibarıyla okumayandan çok farklıdır. Baktığımızın gerisini ancak okuma ile elde ederiz; gerisini görmeyiz. Okumayla konuştuğumuz dili daha düzgün, daha doğru kullanma imkanımız olur. Eğer okumayı hayatımızın bir parçası, alışkanlıklarımızın bir kısmı haline getirebilirsek; mutlaka hem derslerimizde hem hayatta başarılı oluruz" dedi.
Şahin, daha sonra sınıflarında en çok kitap okuyan öğrencilere bisikletlerini verdi.

iha
Yayın Tarihi : 4 Nisan 2009 Cumartesi 15:19:01


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?