30
Nisan
2024
Salı
ŞANLIURFA

Çalışmak için gitmişti

Evlendikten sonra borçlarını ödemek için kaçak yollarla Yunanistan'a giden Şanlıurfalı Mustafa Akbaş'tan, yaklaşık bir yıldan beri haber alınamıyor.

Oğullarını merak eden Akbaş ailesi, Eyyübiye Polis Merkezi'ne müracaat ederek çocuklarının bulunmasını istedi.

Edinilen bilgiye göre, Eyyübiye Mahallesi'nde annesi Hatice ve babası Hüseyin Akbaş'la birlikte oturan Mustafa Akbaş, yaklaşık 3 yıl önce İslim Akbaş'la evlendi. Düğünden iki ay sonra borçlarını ödemek için Kuşadası'nda çalıştı. Mustafa Akbaş, tatil dönemi sonunda kaçak yollarla Yunanistan'a gitti. Geçtiğimiz yıl Kurban Bayramı öncesi Yunan güvenlik güçlerine yakalanan Mustafa Akbaş'tan ailesi bir yıldır haber alamıyor.

Eyyübiye Mahallesi'nde oturdukları evde çocukları Mustafa'ya ayırdıkları odadaki çeyizleri bile bozmayan Akbaş ailesi, umutla gelecek bir haber bekliyor. 3 yıl önce Kuşadası'na çalışmak üzere evden ayrılan ancak kaçak yollarla gittiği Yunanistan'da yakalanan çocuklarından haber alamadıklarını söyleyen baba Hüseyin Akbaş, "Düğün sonrası borçlarını ödemek için Kuşadası'na gitti. Bize '11 ay sonra döneceğim' dedi.

Ancak aradan geçen 11 ay sonunda iki ay daha çalışmak için Antalya'ya gideceğini belirtti. Bu süre sonunda Antalya'dan bir arkadaşı arayarak Mustafa'nın kaçak yollarla Yunanistan'a gittiğini söyledi. Bundan sonra oğlumuzdan bir haber alamadık. Geçtiğimiz aylarda oğlum bir akrabamızı arayarak Yunanistan'da kaçak olduğu için gözaltına alındığını söylemiş. Biz çocuğumuzdan yaklaşık bir yıldan beri haber alamıyoruz. Ölü müdür, sağ mıdır, kimin elindedir? Ne yapıyor bilemiyoruz" dedi.

Hatice Akbaş, resimlerine bakarak hasret giderdiği oğlunun bulunması için yetkililerden yardım istedi. Elindeki resim ve bilgilerle birlikte Eyyübiye Polis Merkezi'ne giden baba Hüseyin Akbaş, yetkililerden kayıp olan oğlu Mustafa'nın bulunması konusunda yardım istedi.

Ailenin geçimine yardımcı olmak amacıyla Şanlıurfa Valiliği'ne ait halı dokuma atölyesinde çalışan İslim Akbaş ise 2 aylık evliyken evden ayrılan eşinden haber alamadığını kaydetti.

.
Yayın Tarihi : 9 Aralık 2005 Cuma 16:09:30


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?