7
Mayıs
2024
Salı
ŞANLIURFA

Cami imamından çocuklara hediye

Şanlıurfa'nın Yenişehir semtindeki Vali Alpaslan Karacan Camii İmamı Mehmet Yazar, teravih namazına gelen çocuklara oyuncak, çikolata ve kitap gibi hediyeler dağıtarak, onlara cami sevgisi vermeye çalışıyor. 

Her Ramazan'da olduğu gibi bu yıl da çocuklara çeşitli hediyeler dağıtan İmam Mehmet Yazar, teravih namazına gelen çocuklarla önce sohbet ederek onlara İslam ahlakını anlattı. Daha sonra 250 erkek ve 100 kız çocuğuna bebek, araba, kitap ve çikolata dağıtan Yazar, "Geçmiş yıllarda bir konferansa katılmıştım. Orada konuşmacı kilisede geçen bir olayı anlattı. Çocukları kiliseye çekebilmek için anne babalar çocukların çok sevdiği şeyleri alır kiliseye getirir. Rahipte çocuklara en çok neyi sevdiklerini sorardı. Çocuk bilgisayar deyince zaten babasının aldığı bilgisayarı çocuğa vererek çocuğa kiliseyi sevdiriyordu. Bundan esinlenerek, geçen yıllarda böyle bir gelenek başlattık. Cemaatten birkaç kişinin karşıladığı hediyeleri dağıtıyoruz" dedi. 

Uygulamadan memnun olan çocuklar da, "Hocamız her yıl bize çeşitli hediyeler dağıtıyor. Tabi bizde çok seviniyoruz" diye konuştu.
İHA
Yayın Tarihi : 2 Ekim 2006 Pazartesi 13:04:35


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?