4
Mayıs
2024
Cumartesi
ŞANLIURFA

Camiler yatakhane haline geldi

ŞANLIURFA'DA CAMİLER YATAKHANE HALİNE GELDİ

Şanlıurfa'da hava sıcaklığının 45 ile 50 derece arasında seyretmesi üzerine oruçlu vatandaşlar, camilere akın ediyor. Çoğu vatandaşlar serinlemek için cami içerisinde yatarken, bazı vatandaşlar ibadet edecek yer bulamıyor.

Şanlıurfa'da hava sıcaklığı mevsim normallerinin üzerinde seyrederek 45 derece üzerine çıkması vatandaşları camilerden dışarıya çıkmamaya teşvik ediyor. Susuzluk çeken oruçlular, serinlemenin yolunu klimalı camilere sığınmakta buluyor. Öğle namazı için Hasan Paşa Camii'ne gelen çok sayıda kişi, iftar vaktine kadar seccadelerin üzerine koyun koyuna uzanıp uyuyor. Camiye namaz kılmaya gelen yabancılar gördükleri manzara karşısında şaşkınlıklarını gizleyemiyor. Şanlıurfa'da sıcaktan bunalan oruçlulardan

bazıları, serinlemek için çareyi, namaz sonrası camilerde uyumakta buldu. Balıklıgöl platosunda bulunan Hasan Paşa Cami'ne gelen cemaat, namaz kıldıktan sonra klimalı ve havuzlu serin ortamda dinlenip uyuyor. Öğleden sonra çevre esnaf ve vatandaşların uyumak için akın ettiği Hasan Paşa Camii içerisinde boş yer bulmak imkansız hale geldi. Vatandaşlar, sütunların dibine, duvar ve pencere kenarlarına uzanarak uyuyor. Cami içerisinde onlarca kişinin yüzüstü ve sırtüstü yatıp horlayarak uyuması, namaz kılmaya

gelenlerin tepkisini çekerken turistleri şaşırtıyor. Vatandaşlar, kent merkezinde bulunan birçok ibadethaneyi, yatakhane olarak kullanıyor.

Sıcaklardan bunalan yaşlı vatandaşlar ve çocuklar ise Hasan Paşa Cami avlusundaki suya ayaklarını koyarak serinlemeye çalışırlarken ilginç görüntüler de sergiledi. Bu yıl Ramazanın hem uzun hem de sıcak bir aya denk geldiğini belirten vatandaşlar, "Sıcaktan çok fazla etkileniyoruz. Cami serin. Namaz kıldıktan sonra uyku bastırıyor, uyuyup kalıyoruz. Dışarı çok sıcak olduğu için öğle namazı ile ikindi namazı arasını camide geçiriyoruz" dedi.

Şanlıurfa merkezinde bazı camiler ise, vatandaşların içeride yatmamaları için ibadet saati haricinde kapıları kilitlendiği öğrenildi.

İHA
Yayın Tarihi : 22 Ağustos 2010 Pazar 12:20:01
Güncelleme :22 Ağustos 2010 Pazar 12:39:33


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?