5
Mayıs
2024
Pazar
ŞANLIURFA

Çamur geçit vermiyor

DOĞUDA KAR, ŞANLIURFA'DA ÇAMUR GEÇİT VERMİYOR

Şanlıurfa merkeze bağlı Karaköprü beldesinde, taşımalı eğitim gören öğrenciler, zor şartlarda okullarına gidip geliyor. Dağın tepesinde yapılan okula giden servis araçları çamura saplandı. Çamur yüzünden okullar bir gün tatil edildi.

2009-2010 Eğitim Öğretim yılında taşımalı eğitimdeki aksaklıklar sürüyor. Çileli yolculuktan yakınan öğrenciler, yolların çamur olmasından dolay okula gidemediklerini söylediler. Öğrencileri her gün okula götürüp getiren servis şoförü ise, "Bu bozuk yolda öğrencilerimizi okullarına ulaştırmaya çalışıyoruz. Havanın yağışlı olduğu günlerde taşımalı sistemle eğitim gören öğrenciler yolların çamur olmasından dolayı okullarına zor şartlarda gidiyorlar" dedi.

Taşımalı sistem ile okullarına giden öğrenciler, yolun olmadığından dolayı çamura saplandıklarını söyledi. Öğrenciler, "Bize dediler ki dağdır, huzurludur. Alın size huzur. Çamurdan çıkamıyoruz, dağa gidemiyoruz, okula gidemiyoruz" diye tepki gösterdi.

Başka bir öğrenci ise, "Biz tam 4 saattir buradayız. Yeter artık, her gün bu sıkıntıyı çekmek zorunda kalıyoruz. Yağmur olduğunda okula çıkamıyoruz. Yeni yolumuzu istiyoruz. Servisler çamura saplanmış çıkamıyor. Öğrenciler araçları iterek çamurdan çıkartıyor. Buradan yetkililere sesleniyorum. Lütfen yapılsın artık yollar" dedi.

Bu arada, yolların çamur olmasından dolayı yol alamayan bazı servis araçlarının şoförleri Milli Eğitim müdürlüğü'nü cep telefonu ile arayarak, çamurdan dolayı yol gidemediklerini belirterek, öğrencileri yaklaşık 1 kilometre uzaklıkta bırakacağını söyledi. Servis şoförleri öğrencilere, "Arkadaşlar çamurdan dolayı yol gidemiyoruz. Geri gelmek isteyen varsa geri dönecem" diye uyarıda bulundu.

Yapılan telefon görüşmelerinin ardından Milli Eğitim Müdürlüğü yetkilileri ise öğrencileri geri getirmesi talimatını verdi. Servis araçları geri dönerken, okuldaki bir bayan öğretmen, servis aracından binerek okula yürüyerek gideceğini belirtti. Bir süre çamurda yürüyen bayan öğretmene yaklaşan bir okul servisindeki görevli öğretmen, okulun Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından bir gün tatil edildiğini söyledi.

Okulların tatil olduğunu belirten öğrenciler, servis araçları ile geri döndü.

DOĞUDA KAR, ŞANLIURFA'DA ÇAMUR GEÇİT VERMİYOR
İHA
Yayın Tarihi : 2 Kasım 2009 Pazartesi 12:54:05
Güncelleme :2 Kasım 2009 Pazartesi 13:26:37


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?