5
Mayıs
2024
Pazar
ŞANLIURFA

Canlı bomba alarmı

Şanlıurfa'da, PKK'lı teröristlerin bombalı eylem yapacağı ihbarı üzerine güvenlik güçleri alarma geçti. Şanlıurfa polisi, canlı bomba olduğu ileri sürülen 21 AC 030 plakalı aracın peşine düştü.


Kışı geçirmek üzere Türkiye'ye giriş yaptığı ileri sürülen 300 PKK'lı teröristin yakalanması için Türkiye genelinde çalışmalar sürdürürken, Şanlıurfa'ya da bir canlı bombanın geleceği ihbarı üzerine polis alarma geçti.

Son 2 ay içerisinde Güneydoğu ve Doğu illerinde Türk Silahlı Kuvvetleri'nin peş peşe düzenlediği operasyonlar sonucu köşeye sıkışan PKK'lı teröristler, bölgenin karla kaplanmasının ardından kışı geçirmek üzere kent merkezine indi. 300 canlı bombanın Türkiye sızdığı bilgisinin alınmasıüzerine Şanlıurfa'da da güvenlik güçleri alarma geçti. Terör örgütü PKK'nın Şanlıurfa'da da bombalı eylem yapacağı istihbaratı üzerine güvenlik önlemleri artırıldı.

Şanlıurfa'da PKK'lı teröristlerin canlı bomba ve benzeri yöntemlerle eylem yapacağı ihbarı üzerine kırmızı alarma geçen İl Emniyet Müdürlüğü, kentte üst düzey yöneticiler, kamu binaları ve özellikle halkın yoğun olduğu alışveriş merkezlerine yönelik saldırı düzenleneceği istihbaratı alındığını PKK'lı teröristlerin telsiz konuşmalarında
"Amed'te bombalı eylem" yapılması konusunda 'A' kod adlı kişiye talimat verdiği öğrenildiği belirtti.


Alınan bilgiler üzerine, Şanlıurfa şehir merkezinde güvenlik önlemlerinin en üst seviyeye çıkarıldığı belirtildi. Şanlıurfa'da bugün sabah telsizde geçen bir ihbar polisi alarma geçirdi. 1961 model yeşil renkli 21 AC 030 plakalı içerisindeki şahsın canlı bomba olduğu ileri sürülen bir kişi aranıyor. Polis, aracın Şanlıurfa'ya gelme ihtimalinin yüksek olduğunu belirterek, aracın görülmesi halinde uzaktan takip edilmesi ve kısa sürede Şanlıurfa Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü'ne bildirilmesi istendi.

iha
Yayın Tarihi : 8 Aralık 2007 Cumartesi 13:25:28


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?